Buďte šťastní, žijte stylem HYGGE!

24.01.2018 | Bydlení a design

Existuje mnoho životních stylů, co takhle zkusit ten, který vás udělá šťastným? Hledejte krásu v maličkostech a žijte podle dánského stylu HYGGE!

Mnozí z vás se zřejmě ptají, co to ten styl hygge vůbec je. Hygge pochází z dánštiny a sami Dánové říkají, že se nedá vyjádřit jednoduše jedním slovem. Pod tajemným názvem se skrývá filozofie, štěstí, přátelství, teplo, útulnost a blízkost. „Neexistují hranice, může sem každý, v tom je krása tohoto života,“ říká dánská žurnalistka Helen Russell.

„Vynálezci“, tedy Dáni, si například užívají volné chvíle s přáteli v pohodlí domova, hodí tak obavu z přeplněné hospody za hlavu a pozvou si partu k sobě domů. Hygge je okamžik, kdy popíjíte s těmi nejbližšími a jste šťastni právě za to, že s nimi můžete trávit svůj čas. A je jedno, jestli si dáte pivo, víno, kávu nebo čaj. Důležitá je ta pohodová atmosféra a vůně domova. 

Jejich další radou je například procházka. Mnohé nenapadne jít jen tak s někým na procházku, vždy spíše vymyslí činnost, která by se dala dělat. Dáni ne, vyloženě si takové chvilky užívají. Možná je právě klid a příroda okolo nich tím důvodem, která ze seveřanů dělá jeden z nejšťastnějších národů na světě.

Stejně tak si ale můžete kousek přírody přinést i do svého bytu. Použijte přírodní materiály a nezapomeňte se obklopit živými rostlinami a květinami. Přírodní doplňky působí blahodárně na vaši mysl i duši. 

Vše by se v podstatě dalo shrnout pod slovo „pohoda“. Klidně se jen zachumlejte do peřin nebo pod deku a radujte se z pocitu, že se můžete prospat nebo se jen tak válet a číst si. Stejně tak si můžete čas pro sebe vynahradit ve vaně a jednoduše si užívat vás volný okamžik aneb hodit stres za hlavu. Žijte hygge stylem při každé příležitosti!

Jak říká Meik Wiking, ředitel Institutu pro výzkum štěstí v Kodani: Hygge je o atmosféře a prožitku. Je to o sdílení s lidmi, které máme rádi. Pocit domova. Pocit bezpečí. Pocit vnitřního klidu a blaženosti. Takže už víte, proč jsou Dánové nejšťastnějšími lidmi na světě? Je to vlastně úplně jednoduché, že? 

Ještě více nejen o skandinávském stylu bydlení se dočtete na novém webu Svět bydlení. Nechte se inspirovat krásnými interiéry a zahradami. Přečtěte si o tom, jak bydlí čeští influencemi nebo lidé, jako jste vy. Spousta zajímavého čtení čeká jen na vás!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat