Triky pro uklizenou domácnost, které používají profesionálové

Ačkoli úklid nemusí patřit k vašim oblíbeným činnostem, nejspíš se mu čas od času nevyhnete. Jak ho co nejvíce zefektivnit a zrychlit? Inspirujte se triky lidí, kteří vědí, o čem mluví!

Majitelé úklidových firem či profesionální paní (a pánové) na úklid nemusejí být sami největšími fanoušky nekonečného mytí, pucování a oprašování, ovšem znají tipy, díky nimž si úklid zkrátí a co nejvíce usnadní. Tak proč si z nich nevzít příklad?

Žádné hlava nehlava

Autorka bestsellerů o úklidu Beth McGee je zastánkyní uklízení podle plánu. Tedy zhodnotit, co je potřeba v bytě udělat, uklidit a vyčistit, vše pěkně sepsat a seřadit (obecně platí, že začínáme úklid odshora dolů, tedy končíme podlahami) a poté už jen odškrtávat ze seznamu, co máme hotovo.

Pěkně po dvojicích

Majitelka jisté americké úklidové společnosti Becky Rapinchuck doporučuje vždy uklízet „po dvojicích“. Tedy spojovat jednu úklidovou činnost s další. Během mytí oken dejte vyprat závěsy, když myjete nádobí, hned pak vyčistěte odpady, společně s utíráním prachu vytřete i podlahu. Zkrátka kombinujte.

Kbelík nepotřebujete

Pokud člověk každý den vytahuje kvůli přetření podlahy kýbl s mopem, není to právě pohodlné. Jestliže nemáte podlahu špinavou, podle dalšího z úklidové profesionálky Leslie Reichert stačí vytáhnout mop (ideálně s nástavcem z mikrovlákna) a vodu společně s čisticím prostředkem nalít do lahve s rozprašovačem. Pak jen lehce rozstříknete vodu na podlahu a vytíráte.

Co se hodí na co

Všimli jste si někdy, kolika různými čisticími prostředky jsou profesionální paní na úklid vybaveny? Ony totiž nepoužívají pro mytí oken prostředek na nádobí, toaletu nečistí práškem na praní apod. Není od věci vybavit se specializovanými produkty – většinou jsou totiž vyrobeny tak, aby si rychle poradily právě s tou špínou, jež se na daném místě vyskytuje (mastnota, vodní kámen atd.). proč si neusnadnit práci?

S vysavačem nespěchat

Ačkoli většina z nás chce mít nepříjemnou domácí práci co nejrychleji za sebou, takové vysávání se podle Becky Rapinchuck nevyplatí uspěchat. Ono je totiž nejefektivnější, pokud je prováděné pomalými tahy, během kterých má přístroj dostatek času zachytit veškeré nečistoty.

Každý den pro snadný úklid

Jsou činnosti, které můžete dělat každý den, aby váš byt byl opravdu čistý. Tak například mýt nádobí, ale také čistit toaletu, opláchnout po čištění zubů umyvadlo apod. Takové maličkosti, jež nezaberou víc než pár vteřin, pak ušetří čas o víkendu, který spousta z nás věnuje „velkému úklidu“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat