Zažeňte podzimní chmury žlutou barvu v interiéru

07.10.2011 | Bydlení a design

Hledáte novou barevnou inspiraci pro svoje bydlení? Žlutá barva je na podzim ideální, ale vydrží vám zvedat náladu až do jara.

Máte ze žluté barvy trochu strach? Zdá se vám, že na sebe moc upozorňuje, a že ji v populárním vanilkovém odstínu vidíte pomalu v každé domácnosti?


Zapadající slunce, zlatavé odstíny... není to nádhera?

Máme pro vás tajemství: Žlutá je váš kamarád. Žlutá nemusí být ani tuctová, ani nepraktická na udržování čistoty.

Žluté stěny mnoha odstínů


Žlutá stěnám sluší.


Když budete vybírat s rozmyslem, žlutá vám jenom prospěje - třeba na závěsech.

Vanilkový tón je skutečně okoukaný. Ne že by se snad nehodil nikam, ale nevybírejte ho jako jedinou možnost. Podzim nabízí spoustu inspirace pro hledání těch pravých žlutých tónů, které vás při příchodu domů nepraští násilně do očí. Zkuste je najít ve světle zlatavého slunce nízko nad obzorem, v barvě listů, padaných jablíček nebo jiných podzimních radostí. Světlejší odstíny volte na okenní stěnu a využijte toho, že žlutá nádherně prosvětluje místnost.

Polštáře, potahy a přehozy ve žluté


Přehoz v hořčicovém odstínu vám spolehlivě pomůže dostat se přes podzimní i zimní chmury.

Na těle se dnes ze všech odstínů žluté nejvíc nosí hořčicová. Zkuste ji i pro svůj byt, nebudete litovat. Postará se o barevný akcent a bude vypadat skvěle především na věcech s výraznou texturou: Plastickém vzorování na potahu, přehozu z hrubší pleteniny a podobně.

DALŠÍ ČLÁNKY ZE SVĚT-BYDLENÍ.CZ


Jak na vlhkost v koupelně?


Vybavení pro domácí dílnu - bez čeho se obejdete?

Žlutý nábytek ano, nebo ne?


Velké žluté kusy nábytku vyniknou v dostatečně prostorné místnosti.

Pořídit si ve žluté celou sestavu nábytku chce samozřejmě velmi pečlivou rozvahu. Unese to váš prostor, je dostatečně velký? Nebude zářivou barvou zahlcen? Nevybrali jste odstín, který vás za pár týdnů začne štvát? Bezpečnějším a přitom pořád dostatečně odvážným řešením je koupě jednoho žlutého prvku v sadě. Křeslo nebo police ve stejném designu jako ostatní, jenom v odlišné barvě, váš pokoj oživí a dodají mu vtip. Jenom se postarejte, aby základ byl neutrální a žlutý detail tak lépe vynikl.

Žluté drobnosti pro radost

Žlutá je opravdu skvělá barva pro retro náladu, a u předmětů denní potřeby to platí dvakrát. Hledejte po bazarech a půdách věci, které se dělaly v době totality, často jsou překvapivě designově povedené: stínidla, hračky, některé plastové nádobí... Žlutá vynikne zejména na hladkém povrchu, koupit tedy můžete třeba i retro kávovar v kanárkovém odstínu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat