Zaměřeno na podlahy. Jak zvládnout jarní úklid bez námahy?

20.04.2018 | Bydlení a design

Jarní úklid je v řadě domácností v plném proudu. Otíráme, smýčíme, vysáváme... A také pečujeme o podlahy. Pokud nemáte doma pouze koberce, určitě by se vám k vytírání hodil nějaký šikovný pomocník. Třeba mop Vileda Ultramat Turbo, který vyzkoušely v testování také naše testerky. Přečtěte si jejich recenze a hodnocení? Máte stejné zkušenosti?

Ačkoli české úsloví říká, že bychom měli vzít úklid pěkně od podlahy, ve skutečnosti je tomu přesně naopak. Začínat zametáním/vytíráním/vysáváním podlah a teprve pak se přesunout například k utírání prachu apod. je totiž poměrně rozšířená chyba. Během úklidu totiž na podlahu popadá další nános prachu a nečistot. A mohli bychom začít znovu. Podlahu proto nechte až na samotný konec úklidu.


Pomocník, díky kterému vás bude vytírání bavit? Takový je mop Vileda Ultramat Turbo!

Při péči o lino, dřevo nebo třeba dlažbu vždy vybírejte přípravky, jež jsou konkrétně určeny právě na povrch, který vám podlahu v bytě kryje. Nejenže tak předejdete nejrůznějším nevzhledným mapám, které by na podlaze mohl nevhodný čisticí prostředek zanechat, ale také prodloužíte její životnost. Příliš agresivní přípravky by totiž mohly narušit povrch podlahy, takže by za chvíli vypadala opotřebovaně a vás by čekalo nové pokládání...

Od věci není ani pořídit si pomocníka, který vám samotné vytírání co nejvíce usnadní. Takovým je i mop Ultramat Turbo od Viledy, který vyzkoušely naše testerky.

„Já i moje záda doporučujeme“

Jak byly s novým pomocníkem spokojené?

Mop od jiné značky jsem měla již několikrát a bohužel mě zklamal tím, že vždy po roce selhal ždímací mechanismus. Tento mop se perfektně ždímá pomocí pedálu v kbelíku, což je super! Kyblík je velmi stabilní a nehrozí, že by se tlakem při ždímání převrhl... Zároveň je i dobře vyvážený, že se při přenášení i s vodou nepřevažuje. Samotný mop je velmi lehký, což oproti mému původnímu mopu, který měl ždímací mechanismus přímo na tyči, veliká výhoda. Práce s ním není tak namáhavá... Krásně se všude vejde, zajede pod veškerý nábytek a kloub pracuje také velmi lehce a příjemně. Samotný hadr je sympatický, jak po jedné straně má i štětinky pro vytírání rohů. Materiál je výborný a lehce setře veškerou i naschlou špínu... Což při dítěti a psech moc oceňuji! Po této zkušenosti bych neváhala mop znovu do domácnosti zakoupit!“ napsala nadšeně testerka OlgaDres.


Naše testerky si pochvalovaly především jedinečný ždímací systém, teleskopickou tyč a kvalitní návlek mopu, který se dá prát v pračce.

V prvé řadě mě na něm nadchla jeho skladnost a to,že se dá pohodlně rozložit. Pochválit bych chtěla i uchycení pomocí patentek a především to, že je díky němu vytírání opravdu hračka. Co mě nadchlo především je ždímací mechanismus, který zabraňuje případnému převrhnutí kyblíku díky velkému tlaku při ždímání. V minulosti jsem byla svědkem takové "nehody". Takže tato vlastnost je pro mě velkým plus, i když jsem se ždímáním zpočátku lehce bojovala,“ popsala testerka Alena_D.

Mop mě zaujal na první pohled. Vlastním starší typ mopu stejné značky, ale tenhle mi vyhovuje daleko víc. Ždímání je snažší a v minulosti se mi několikrát stalo, že tlakem při ždímání se mi povedlo kyblík převrhnout. Zde je to vyřešeno daleko lépe. Mop setře bez problémů vše, použitý materiál na "hadr" je kvalitní a dobře pratelný,“ zhodnotila testerka beruska2.

Doteď jsem používala jen koště a hadr, to se ale s mopem od Viledy nedá vůbec srovnat. Nejvíc mě baví ždímací mechanismus u kterého nemusím ohýbat záda, hadřík krásně drží díky patentkům a teleskopická tyč se dá přizpůsobit výšce - to koště nedokázalo. Hadřík se dá lehce sejmout a vyprat v pračce. Máme laminátové podlahy a nikde není vidět ani šmouha. Mop se dostane krásně i do rohu a pod postele. Já i moje záda určitě doporučujeme,“ uzavřela testerka Salmik.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat