Ženšen nebo rakytník. Které životabudiče nesmějí chybět na vaší zahradě

26.06.2018 | Bydlení a design

Máte domek nebo chalupu s vlastní zahrádkou? Pak na ní jistě pěstujete i nějaký druh ovocných keřů či stromů. Každý z nich je plný vitaminů, které jsou pro náš život prospěšné. Zkuste ale upustit od tradičních jabloní či jahod a zasaďte si skutečné vitaminové bomby.

Arónie

Jde o druh černého jeřábu. Sílu arónie objevili již původní obyvatelé Severní Ameriky, odkud tento nadmíru zajímavý keř pochází. Ve šťavnatých bobulích arónie je skryto tolik cenných látek, že je považována doslova za elixír mládí a zdroj energie posilující organismus a zpomalující procesy stárnutí v těle!

Moruše

Chutí se podobají sladkým ostružinám, ale obsahují navíc významné množství zdraví prospěšných látek jako například vitamín C a vitamín K, železo, vápník, fosfor, hořčík a draslík. Je to přírodní antioxidant, nápomocný i při léčbě rakoviny.

Ženšen

Ten je nám známý především v souvislosti s čínskou medicínou, ale i na našich zahradách se mu může dobře dařit. Posiluje imunitu, odbourává stres, působí preventivně proti infarktu a rakovině, podporuje životní energii! V tradiční východní medicíně je ceněný jako přírodní prostředek proti stárnutí a k prodloužení dlouhověkosti.

Rakytník

Věděli jste, že rakytník obsahuje až 20x více vitaminu C než například pomeranč? Je to unikátní rostlina se širokou paletou cenných léčivých látek. V přírodní medicíně se využívá na posílení imunity, celkové ozdravení organismu a zvýšení výkonnosti. Pomáhá totiž proti únavě. Z plodů se dělají šťávy, které fungují jako ochrana proti chřipce, infekci a nachlazení.

Mochyně

Tyto nakyslé lampionky umějí nejen dokonale ozdobit zmrzlinový pohár, ale poslouží také při detoxikaci organismu a vylučování škodlivých solí. Léčí dnu, revma, ledvinové potíže, nemoci močového ústrojí a slouží jako prevence proti močovým kamenům.  Bobule obsahují velké množství vitaminu C, takže se uplatňuje i při posílení organismu a rekonvalescenci. Lampionky se navíc dají sušit a poslouží jako krásná dekorace.

Goji

Goji je všelék v té nejpřírodnější podobě a patří k opravdovým klenotům tradiční čínské medicíny. Je to neuvěřitelně silný antioxidant, který pomáhá proti předčasnému stárnutí, stimuluje a podporuje vitalitu. Z hlediska obsahu vitaminů a nutričních látek jsou tyto plody zřejmě tím nejhodnotnějším ovocem na naší planetě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat