Majonéza není jen do salátu. Hodí se jako kondicionér nebo leštěnka

22.07.2018 | Bydlení a design

Majolku v salátu či jako omáčku k jídlu zná nejspíš každý. Věděli jste ale, že umí kouzlit i ve sladkých pokrmech nebo mít dokonce jiné využití, než v kuchyni? Co takhle pleťovou masku nebo zábal na vlasy? Nebo raději praktický čistič? Inspirujte se v našem článku.

Skvrny na nábytku

Pokud potřebujete odstranit skvrny z nábytku, naneste majonézu na kousek látky a špinavá místa jednoduše vyleštěte. Oleje obsažené v majonéze mají schopnost vytáhnout skvrny ze dřeva a navíc mají schopnost zacelit jemné rýhy a škrábance. Nejprve ale použijte majonézu na méně nápadném místě. Přece jen je v ní i ocet a ten by mohl lak na nábytku poškodit.

Samolepky

Přischlé samolepky, které děti s oblibou lepí po všemožném vybavení domácnosti, umí majonéza odstranit dokonale. Samolepku strhněte a její zbytky potřete majolkou. Nechte pár minut působit a poté seškrábněte tupou hranou nože nebo plastovou kartou. Uvidíte, jak skvěle tento trik funguje.

Kondicionér

K čemu utrácet za drahou kosmetiku, když máte v lednici tenhle obyčejný zázrak. Smíchejte potřebné množství majonézy s trochou olivového oleje, a pokud chcete, přidejte pár kapek citronu. Směs naneste na vlasy a nechte působit alespoň půl hodiny. Tenhle dokonalý domácí kondicionér navrátí vašim vlasům lesk a zacelí roztřepené konečky.

Koláče a bábovky

K pečení moučníků se majonéza hodí dokonale. Obzvlášť, pokud zrovna nemáte doma vejce a olej. Tyto suroviny majolka skvěle nahradí a navíc bude moučník krásně nadýchaný a vláčný. Nebojte se, že by byla majonéza v koláči cítit. Ani nepoznáte, že nějaká v těstě byla.

Hladké ruce a zdravé nehty

Majonézu využijete i v případě, že máte suché ruce a lámavé nehty. Naneste silnější vrstvu majolky na celé ruce a natáhněte si rukavice. Nechte majonézu působit přes noc. Ruce budou krásně hladké, majonéza změkčí i nehtovou kůžičku a samotné nehty olej obsažený v majonéze perfektně vyživí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat