Krmivo pro psa vybírejte pečlivě. Tyhle složky by v něm neměly být

17.07.2018 | Bydlení a design

Kupujete to nejdražší krmivo říkáte si, že tím pro psa děláte to nejlepší? Bohužel není možné za měřítko kvality považovat cenu nebo značku krmiva. Není důležité, jestli mají granule nebo konzervy označení superpremium, premium nebo holistic. Vždy je nejdůležitější složení, to, jestli neobsahuje nevhodné suroviny. Špatná volba krmiva totiž může negativně ovlivnit zdraví vašeho pejska.

„Je úplně přirozené, že běžný pejskař nedokáže posoudit vhodnost jednotlivých surovin. Proto vám přinášíme výběr těch nejběžnějších surovin, které by kvalitní krmivo nemělo obsahovat. Rozhodně mezi kvalitní krmiva nemůžeme řadit ta, která neuvádějí přesné popisy jednotlivých surovin, ale celé skupiny, například obiloviny,“ říká Martin Pučálka, odborník na psí výživu.

Na jaké konkrétní suroviny si dát pozor?

Kukuřice, pšenice, sója

Kvalitní krmivo by nemělo obsahovat tyto suroviny, protože jsou špatně stravitelné a do krmiv jsou přidávány kvůli objemu. Sója se přidává kvůli vysokému obsahu bílkovin, čímž nahrazuje maso,“ vysvětluje Martin Pučálka.

Pečené maso, uzené maso apod.

Takto upravené suroviny v krmivech vzbuzují otázky, co je důvodem k jejich použití. Je pravděpodobné, že při jejich úpravě mohlo dojít k upravení dochucením (například solí) nebo konzervaci.

BHA, BHT, sorban draselný, propionát vápenatý, fosforečnan vápenatý

Toto jsou nejběžnější chemické konzervanty používané v krmivech, které velmi často způsobují alergické reakce. Důležité je také vědět, že alergie se začnou projevovat až po dvou letech od konzumace nevhodných granulí.

Řepkový, palmový, slunečnicový olej

Levné zdroje tuků, které nahrazují lépe stravitelné a využitelné živočišné tuky, které by měly být v krmivu vždy zastoupeny. Rostlinné tuky jsou pro psy velmi málo využitelné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat