Vyhoďte muškáty a zahalte balkon do podzimního kabátku. Tyhle rostliny odolají i chladu

28.09.2018 | Bydlení a design

Oblíbeným muškátům či petúniím pomalu odzvání a noční chlad si začíná vybírat svou daň na jejich kráse. Je na čase vyměnit letničky za odolnější rostlinky, které jsou vůči ranním mrazíkům odolnější a s trochou péče vám budou zdobit okna až do Vánoc.

Jak na to?

V první řadě odstraňte z truhlíků původní rostliny a stávající substrát nakypřete. Na hlínu přidejte vrstvu mulčovací kůry nebo mechu, která bude chránit kořeny rostlin před případným promrzáním a navíc udrží v hlíně vlhkost po delší dobu. Do takto připravených truhlíků můžete zasadit podzimní rostliny.

Které vybrat?

Oblíbenými a snadno dostupnými podzimkami jsou sazenice vřesu či macešek, buxus, drátovec, ale i chryzantémy, které nádherně kvetou až do mrazu. Zejména vřesy nebo macešky lze zakoupit v nejrůznějších barevných kombinacích, a tak své truhlíky můžete vyzdobit dle svého vkusu.

Mezi zakrslými dřevinami, které jsou taktéž velice vkusnou ozdobou podzimních truhlíků, se skvěle vyjímají také okrasné dýně nebo všelijak zkroucené větve, které snadno najdete v lese.

Větší množství

Podzimní rostliny, jako jsou vřesy, drátovce, okrasné trávy nebo buxus se příliš nerozrůstají, je tedy potřeba s tím při výsadbě počítat a sazenice vysadit ve větším množství a blíže k sobě, aby truhlík nepůsobil prázdně.

Pozor na truhlíky

Přesto, že v parných dnech léta na ně nedáme dopustit, pro podzimní výsadbu nejsou vhodné samozavlažovací truhlíky. Hrozí totiž, že voda uvnitř zmrzne a spálí kořeny rostlinám. Pokud jiné nemáte, jednoduše vyjměte před výsadbou plastovou vložku s knoty a hlínu nasypte až na dno truhlíku. Abyste předešli promrzání, je možné truhlíky obalit jutou, která se navíc k podzimním dekoracím báječně hodí.

Dbejte na zálivku

Přesto, že vzduch je vlhký a chladný, je potřeba květiny v truhlících pravidelně zalévat. Pozor si však dejte, abyste květiny nepřelévali, neboť by vám v truhlících začaly hnít. Nejlepší dobou pro zalévání je odpoledne, kdy je vzduch nejteplejší. Pokud venku mrzne, nemusíte květiny zalévat vůbec.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat