Vyhoďte svého mazlíčka z postele. Jinak si zadělávate na zdravotní potíže

28.11.2018 | Bydlení a design

Jen málokterý páníček nechá svého čtyřnohého mazlíčka smutně koukat u nohou postele a nepustí ho k sobě do peřin. Pro jednou to snad nevadí, ale když se spaní s mazlíčkem stane zvykem, zaděláváte si na potíže. Podle odborníků a jejich průzkumů je to veliká chyba a škodíte tím svému zdraví.

Špatný spánek

Čtyřicet lidí se zúčastnilo půlročního průzkumu, při kterém vědci sledovali, jaký vliv má přítomnost zvířete v místnosti na kvalitu lidského spánku. Všichni se podrobili analýze, při které vědci za pomoci přístrojů sledovali samostatné spánkové fáze a porovnávali je mezi sebou. Ukázalo se, že přítomnost psa v posteli negativně ovlivňuje kvalitu spánku. Zvířata totiž jen málokdy spí celou noc a svým probuzením narušují spánek lidský. Pokud něco dlouhodobě narušuje váš spánek, přestože se nebudíte úplně, časem se nekvalita odpočinku začne projevovat.

Bolest zad

Majitelé pejsků a kočiček také uvádějí, že trpí bolestmi zad nebo mívají noční křeče, především do nohou. I na tom mají naši mazlíčci svůj podíl. Když zaberou své místo v posteli, přesto, že spíme, neustále je vnímáme a snažíme se je neshodit, nevzbudit a nepraštit je, tudíž často trávíme většinu noci ve stejné poloze a nedokážeme se dostatečně uvolnit. Není žádný div, že vstáváme rozlámaní a unavení.

Paraziti

Tím nejhorším jsou však bakterie a paraziti, které zvířata přenášejí. Blechy a klíšťata jistě ve vaší posteli nechcete. Přesto, že jsou pro ně zvířata lepšími hostiteli, nepohrdnou ani krví člověka. V případě klíštěte si můžete koledovat o boreliózu nebo encefalitidu, ale pravděpodobnost je poměrně malá. Horší je to s roztoči, které spouštějí alergické reakce, jakými jsou slzení, kýchání, dráždivý kašel, ale i kožní projevy v podobě svědivých ekzémů.

Dalšími nežádoucími v našich postelích jsou jednoznačně bakterie. Zejména koliformní bakterie, které se vyskytují v tlamě, genitáliích a tlapkách zvířete a které nám mohou způsobit úporné průjmy a zvracení, již po pozření několika jedinců.

Pokud tedy chcete s vaším mazlíčkem sdílet ložnici, pořiďte mu vlastní pelíšek a chraňte své zdraví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat