Věci, které čistíme jen zřídka, ale přitom jsou plné bakterií

12.12.2018 | Bydlení a design

Máte pocit, že jste čistotní a u vás doma se dá jíst i z podlahy? Přeci jen se v domácnosti každého z nás najdou předměty, které na sobě mají více bakterií, než záchodové prkénko veřejného WC. Odpudivé, že? A které to jsou?

Volant

Na volantu a řadicí páce ulpívá denně neuvěřitelné množství bakterií. Sem tam sice volant a páku otřeme vlhčenými ubrousky na leštění interiéru, ale žádná antibakteriální očista moc často neprobíhá.

Ovladače

Ovladače od televize, rádia, DVD - přehrávače či klimatizace, ať je to jaký chce, s největší pravděpodobností jste jej nečistili několik let. Je zvláštní, že i sebečistotnější lidé zapomínají na očistu něčeho tak hojně využívaného, jako je ovladač.

Mobilní telefon

Většinou ho otřeme o triko, když už nevidíme přes umaštěný displej, ale tam veškerá očista většinou končí. Přitom bychom měli každý den telefon otřít antibakteriálním ubrouskem.

Nožičky od brýlí

Brýlová skla si čistíme dle potřeby, někdy i několikrát denně. Jenže zapomínáme na jejich nožičky, které přitom držíme v mnohdy špinavých rukách nebo je nosíme za ušima, kde se v těsném prostoru pod vlasy množí bakterie a kvasinky, které pak na nožičkách brýlí ulpívají. A nejsou to právě nožičky, které s oblibou strkáme do úst, když nad něčím hloubáme?

Klávesnice

Počítačovou klávesnici sem zařadit musíme, protože sem nepochybně patří. Nicméně snad neexistuje nikdo, kdo by o množství bakterií, které na klávesnici jsou, nevěděl.

Zubní kartáček

Bakterie na zubním kartáčku se množí velkou rychlostí. Je proto vhodné kartáček měnit nejpozději po třech měsících. Pokud je však stále v dobré kondici, je možné prodloužit jeho životnost pravidelným ponořováním do ústní vody nebo ho jednou za týden dejte umýt do myčky.

Vypínače

Vypínače světel často myjeme až ve chvíli, kdy si všimneme, že začínají měnit barvu. Do té doby je při pravidelném úklidu obcházíme a vesele na ně zapomínáme.

Klíče

Ruku na srdce. Kdy jste naposledy umyli své klíče? Vsadíme boty, že nikdy. Přitom jde o jeden z nejvíce znečištěných předmětů, které používáme. A vzpomeňte si na to, až si klíče budete držet v puse, mezitím, co ponesete tašky s nákupem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat