Boty a oblečky pro psy. Vážně je zvířata potřebují?

22.01.2019 | Bydlení a design

Svetříky, vestičky s kapucí, botičky, ponožky, dokonce čepice. Řeč je o oblečcích pro pejsky, které se poslední dobou těší čím dál, tím větší oblibě. Vážně je ale psi potřebují?

Zbytečnost, či nutnost?

Ať už se vám psí oblečení líbí nebo ne, něco do sebe skutečně má. Přestože v něm zvířata vypadají mnohdy směšně, nesmíme zapomínat na jejich tepelný komfort. Když mu ho nedokáže zajistit vlastní srst nebo geny, musí přijít na řadu svetr.

Zejména u malých a hladkosrstých plemen se používání oblečků nevyhnete. Tito šlechtění pejsci snášejí mrazy jen těžko. Podobně, jako u krysaříků či yorkšírů, se doporučuje oblékat i plemena, která mají krátké nohy, například jezevčíky. Jejich břicho je totiž rychle mokré od sněhu a trávy a hrozí pak rychlé prochladnutí psa.

Přiobléci byste měli také vašeho gaučového psíka, který je celoročně zvyklý na teplo domova. Psi žijící v bytech bez zahrad jsou celkově mnohem více náchylní k prochladnutí, než ti, co žijí v domech se zahradou.

Nedělejme z toho módu

Samozřejmě, pokud vlastníte velké plemeno, jakým je ovčák nebo labrador, či jakékoli jiné, avšak atletické postavy i duše nebo nějaké s dlouhou srstí, na oblečky rovnou zapomeňte.

Dnes jsou bohužel k dostání kabátky v různých velikostech a to včetně těch pro velká plemena. Ačkoli se vám v nich pes může líbit sebevíc, můžete mu navlékáním do svetru pořádně uškodit. U pejsků, kteří jsou venku aktivní a mají dostatek pohybu, který je zahřívá, můžete použitím jakéhokoli zateplovacího svršku způsobit přehřátí zvířete.

Jedna, druhá, třetí, čtvrtá

Zima a mráz pejskům většinou nevadí. Jiné je to ale v případě posypových solí, které se na chodnících nacházejí v mnohdy extrémní vrstvě. Polštářky tlapek, které jsou rozmáčené od sněhu, mohou být po kontaktu s posypovou solí velmi podrážděné. Sůl způsobuje pejskům praskliny a mezi prsty štípe. V takovém případě je vhodné použití botiček zvážit, zejména tehdy, pokud bydlíte ve městě, kde se s posypy skutečně nešetří. Pokud jde o samotný sníh nebo zimu, nemusíte mít obavu, že by bez bot váš pejsek nějak strádal. Botičky jsou také dobrým pomocníkem, pokud má váš mazlíček nějaké zranění. Ochrání ho před infekcí, která by se mohla do hojící se rány dostat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:45
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat