Hyzdí podlahu šmouhy od podrážek? Zbavte se jich snadno a rychle

10.03.2019 | Bydlení a design

Gumové podrážky domácích přezůvek dovedou napáchat na naší podlaze velké škody. Nevzhledné čáry však nedostaneme pryč pouhým setřením vlhkým mopem. Na to, abychom se jich zbavili, musíme vynaložit trochu větší úsilí. Tak zaklekněte a zbavte svoji podlahu vad na kráse.

Vygumujte je

Čáry na podlaze nejsou nic jiného než gumový film, který na ní zanechala vaše obuv. A na jeho zmizení celkem dobře funguje opět guma. Úplně obyčejná, školní, bílá guma vás při troše snahy zachrání od nákladného broušení a lakování. Chce to trochu trpělivosti, ale při troše snahy lze čáry bezpečně vygumovat.

Chléb

Vzpomínáte si, jak jsme ve škole gumovali špatně narýsované úsečky zmačkaným chlebem, když jsme si zapomněli doma gumu? Funguje to i na podlahu. Kus čerstvého chleba zmuchlejte do pevné koule a šmouhy na podlaze silou jí přejíždějte. Na drobnější stopy po podrážkách funguje chléb poměrně slušně.

Tenisák

Dobrým pomocníkem při odstraňování podobných stop, je i obyčejný tenisový míček. Pokud nechcete trávit dlouhé minuty na kolenou, udělejte do něj nožem otvor a zasuňte do něj násadu od koštěte. Tímto vlastnoručně vyrobeným nástrojem pak šmouhy drhněte, dokud nezmizí.

Staré dobré „védéčko“

Rozhodně nejjednodušším a nejúčinnějším prostředkem, který vás šmouh po botách zbaví, je univerzální mazivo, které většina z nás zná pod názvem WD-40. Nastříkejte malé množství maziva na suchý hadřík a krouživými pohyby zbytky gumy odstraňte. Poté podlahu otřete vlhkým hadrem a nechte uschnout. Mazivo vaši podlahu nepoškodí, ale pokud máte obavy, raději jej nejprve aplikujte na nějaké méně viditelné místo.

Technický benzin

Tato metoda je použitelná pouze v případě, že jde o šmouhy na dlažbě. Nikdy technický benzín nepoužívejte na dřevěné nebo laminátové podlahy. Jednoduše nalijte pár kapek na šmouhu, nechte chvilku působit a poté rozleštěte papírovou utěrkou. Po odstranění šmouhy omyjte místo vodou s obsahem saponátu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat