Chyby s mikrovlnkou: Dáváte do ní plastové krabičky nebo syrové maso

23.07.2019 | Bydlení a design

Je mnoho věcí, které do mikrovlnky nepatří. Přesto se lidé doporučením výrobců často neřídí a pak se diví, když to v lepším případě odnese jen mikrovlnka a ne zdraví člověka. Tady jsou nejčastější věci, které lidi do mikrovlnné trouby nejčastěji dávají a neměli by.

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce má dužinu plnou vody a často také pevnou slupku. Vodnatá dužina se extrémně rychle zahřívá a obal, který ji zvenku chrání, po chvíli praskne, čímž vznikne poměrně slušná exploze. Kromě toho, že budete omývat půl kuchyně, zničíte také ventilátor mikrovlnné trouby. Ovoce tedy do mikrovlnky nedávejte, a když už, tak alespoň nakrájené či nastrouhané a s poklopem.

Syrové maso

Používáte mikrovlnku k rozmrazování masa? To není zrovna ideální. Přestože má mnoho spotřebičů funkci rozmrazování, větší kus masa bude po několika desítkách minut zvenku vařený a uvnitř stále zmrzlý. Maso tedy nejen ztratí na kvalitě, ale během té půlhodinky rozmrazování se v něm extrémně rychle rozmnoží bakterie. Mnohem lepší je vyndat maso večer a dát jej rozmrazit do chladničky.

Vejce

Dávat do mikrovlnky vejce se skutečně nevyplácí. Přestože existuje mnoho nádob, které jsou přímo k vaření vajec v mikrovlnné troubě určené, výsledek bývá vždy katastrofální a to i s jejich použitím. Jestliže vejce předem do nádoby rozklepnete, rozhodně vás nemine čištění trouby. Pokud ho ale nerozklepnete a necháte je ve skořápce, vyrobíte si malou časovanou bombu. Vnitřek vejce se rychle zahřeje a pára, která nemá kam uniknout, roztrhá skořápku na kusy. Vejce v mikrovlnce je jednoduše takový malý granát.

Plastové krabičky

Ohříváte pokrmy v plastových krabičkách? A jste si skutečně jisti, že jsou pro tento účel vhodné? Levné plastové krabičky nejsou schopny odolávat vysokým teplotám, tudíž se z nich po dobu zahřívání uvolňují škodlivé a rakovinotvorné látky. Boxy a krabičky, které jsou pro ohřívání v mikrovlnce vhodné, by měly být vždy řádně označeny.

Kovy

Kdo už dal někdy do mikrovlnky lžičku, kastrůlek nebo máslo v obalu jistě ví, že to nebyl ideální nápad. S největší pravděpodobností mikrovlnka metala blesky a působila na okamžik jako stroj času. Někdy ovšem, když kovu v přístroji není moc, nedá to spotřebič hned znát. Výsledek vaší chyby můžete pozorovat v podobě špatného ohřevu či nefunkčnosti nastavení. Jednoduše si mikrovlnku rozbijete, ani nemusíte vědět jak. Mnohdy stačí i malý, ozdobný proužek na okraji talíře.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat