Komentáře k článku

xxkouckaxx 04.08.2019

autor článku chce asi z a každou cenu šokovat , jinak si to neumím vysvětlit

Siraellen 02.08.2019

nemám psa

ovace 02.08.2019

nemám doma mazlíčka

Sandokan ovace 04.08.2019

To děláš dobře,protože mazlíček může být pouze rodina(t.j.manželka,děti,vnoučata atd. !) A pokud někdo chrápe s tou chlupatou stvůrou,tak by měl navštívit "rychle psychiatrické oddělení"!A, potom se stavit u obvodního lékaře,kde ho zbaví vší a ostatního hmyzu

Karel 02.08.2019

Máme mopsíka už pět let a je úplně v pohodě článek je pěkný nesmysl

David Hájek 02.08.2019

Proč autor téhle úplně nesmyslné slátaniny, ve které ukazuje jenom svoji neschopnost nastudovat skutečnosti o tzv. krátkolebých plemenech vystupuje pod pseudonymem a ne pod svým vlastním jménem? Nechce snad aby všichni věděli, kdo že je ten lenivý blb co papuškuje moudro, které patrně zaslechl někde na srazu spasitelů planety od nějakého intelektuálního giganta typu Auaukačena?

Petr K. 02.08.2019

Mopse máme přes rok. Tak povahově úžasný pes jiný není. Máme ho od normální chovatelky, která to nedělá pro peníze. Autoři takových článků by se měli soustředit na černé chovy a obchodníky, kteří dokáží prodávat již nemocné štěňata všech plemen. Tam vznikají problémy. Náš mops s námi chodí na horskou turistiku a je součástí každé naši činnosti. Zadýchaný je stejně jako já. Budeme brát, že člověk s malým nosem a dýchacími problémy se taky nemá dostat na svět? Autorům takových sr.... doporučuji odbornou literaturu a hlavně osobní zkušenost!!

Annna 01.08.2019

Miluji psy s krátkým čenichem. Jiného bych nechtěla. Měla jsem mopse, dožil se 14 let, nebyl u veterináře nikdy, měl jen injekce x vzteklině, nic víc. Akční byl jak sodík, hodně byl na zahradě, úchvatný, úžasný pes, miláček.*3*

Ko 01.08.2019

Máme doma mopsíka ale vůbec špatně nedíchá "vážená autorkou jenom chcete sledovanost co bude příště*20*

Jirka 01.08.2019

Vážená autorko, Tak to jste mimo mísu,víceméně toto plemeno "MOPS" je na světě šlechtěním již bezmála -200 let- u šlechtických rodů i u bohatých vrstevníků v ČÍNĚ a později v EVROPĚ v té době. Je pravdou,že tato plemena "MOPS"mají pouze při venčení v horku dýchací problémy na úkor krátkého čumáčku k nedostačujícímu ochlazení těla a v podstatě vydávají jakýsi chrčivý zvuk. To není na škodě u tohoto plemena"MOPS". Chovám toto plemeno již bezmála 30 roků takže 2 pejsci již nežijí a třetího mám 8 roků ostatně bez problému.

Radovan Voříšek 01.08.2019

Mám 9 let starého francouzského buldočka. Dýchá normálně, "nechrochtá" a to ani při zátěži. Je to zdravý, a i při svém dědečkovském věku, vitální pes. Syn má boxera, je na tom stejně. V okolí se znám s majiteli cca deseti buldočků, pouze jedna fena, z tohoto počtu má mírné problémy. Takže asi kus od kusu.

Sandokan Radovan Voříšek 04.08.2019

Já, také těžko dýchám,je mi 69 let - a opravdu to nikoho nezajímá,Asi mně nikdo nepotřebuje za domácího mazlíčka! A,jsem jako ty smradlavý psy"čůrám v mém věku na lampy " ale na stolici chodím radši až doma(to pouze k vůli sousedům!)

Ivana 01.08.2019

Titulek : Psi s krátkým čenichem potřebuje operaci... Aúúúúúú. Aspoň jednou... jednou si přečtěte, co jste napsala. Dáváte té češtině fakt na zadek. K obsahu článku. Existuje dnes nepřešlechtěné plemeno? Každé plemeno má své "vady" zdravotní, estetické apod. Pokud je rozumný a hodný páníček, snaží se o svého pejska starat co nejlépe a s problémem mu pomůže. Je jich spousta, kteří si berou i půjčky, když nepomůže nic jiného než operace a je potřeba více peněz! Proč hned zakazovat chov.

Tereza 01.08.2019

Článek cílí na zodpovědnost chovatelů a rozhodčích na výstavách, kteří dávají přednost jedincům s extrémně krátkou čenichovou partií a tím je dále prosazují do chovu. Chovatelé pak chtějí chovat exteriérově co nejúspěšnější jedince a tento trend prohlubují. Bohužel to ani zdaleka není problém jen množíren. Jak je vidět v komentářích, široká veřejnost si myslí, že chrochtání je v pořádku, že to prostě k některým plemenům patří. Rozhodně si nemyslím, že by se některá plemena měla přestat chovat, ale měli by se cíleně vybírat do chovu jedinci s delší nosní partií a vrátit stav některých plemen zpět do minulosti, než se začaly prosazovat extrémy škodící zdraví jen proto, že se to někomu více líbí a selektivně to odchovává.

Mirek 01.08.2019

Ale chybí v tom článku boxer kterého mám a musím říct že dýchá opravdu špatně.

Ivan Hájek 01.08.2019

Tak to opravdu psal debilek. Ti psi co mají snížené patro se podrobí lehkému chirurgickému zákroku. Většinou se jedná o psy ze špatného chovu nebo množíren.

Marie Perčynská 01.08.2019

Máme i brachycefalická plemena koček. Mají zcela totožné problémy jako psi. Odpovědní chovatelé množí jen jedince bez dýchacích problémů. Ale množky se s výběrem neobtěžují.

Karel Horák 01.08.2019

Chováme plemeno King Charles Spaniel už 25let.Mohu odpovědně prohlásit, že popisované problémy se na toto plemeno nevztahuje, u buldočků je to horší..Takže paušalizace je v tomto případě špatná.

Jedounková 01.08.2019

Máme brabantici z výborného chovu s PP. Je jí 12, ale je pořád velmi hravá, čilá. Samozřejmě v horkých dusných dnech se jí hůře dýchá a komu ne? Zvlášť starším lidem. Stačí omezit pobyt na sluníčku. Na delší procházky chodíme až večer k její maximální spokojenosti. Souhlasím s názorem, že pokud lidé budou kupovat psy z množíren, tak tyto množírny budou prosperovat. Stupidní názor, že pejsci s krátkým čumáčkem se nemají chovat - co na to říci. *5*

nea 01.08.2019

To zvíře za to nemůže jakej čumák mu narostl.

T. nea 01.08.2019

A tvrdí snad někdo, že za svůj čumák může pes???

Sandokan nea 04.08.2019

To máš pravdu,a pokud sním spíš ,tak je to úchylka !

Agni 01.08.2019

Oceňuji snahu lidí, že si vybírají psy z dobrých chovů a ne z množíren. Obávám se ale, že problém deformavaného čenichu to neřeší. Autor článku chtěl upozornit na to, že pro některá výše vyjmenovaná plemena je deformovaný čumák charakteristickým znakem, díky kterému mají zhoršené dýchání. Pro lidi, kterým není lhostejná kvalita života jejich mazlíčka je v článku navrženo jako opatření operace nebo přestat chovat některá plemena.

Tina 01.08.2019

Mám šicunky, tři a ani jedna nemá dýchací potíže a nikdy neměla. Samozřejmě si pečlivě vybírám chovku, se kterou se dobře seznámím, prohlédnu si rodiče, ostatní pejsky, jak jsou krmeni, kde žijí, úspěchy na výstavě...nechám si vše vysvětlit a zjistím si recenze. A to i když pejsky dále neuchovním a mám je jen pro radost. Bohužel je to o zodpovědnosti chovatelů i kupujících!

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat