Zkrášlete si domov téměř zadarmo

13.12.2019 | Bydlení a design

Toužíte po změně, která by pozvedla váš domov a přidala mu na osobitosti, ale nemáte peníze na nic nákladného? Žádný strach, jde to i s minimálním úsilím a téměř zadarmo! Jednoduché, a přitom efektní nápady dodají vašemu bydlení šmrnc a nezaměnitelnost. Přinášíme několik tipů na to, jak vylepšit byt, aby vám při příchodu domů zvedl náladu.

Jaké pocity vás zaplaví, když odemknete dveře a vejdete domů? Jakmile za sebou zaklapnete dveře, měli byste pocítit příjemnou změnu a pozvolna se po náročném dni naladit na klid a odpočinek. Neděje se to ale automaticky, je potřeba vybudovat si z domova oázu plnou klidu a odpočinku. Docílit toho lze i úplnými maličkostmi. Tak třeba například.

Chytré úložné prostory

Máte pocit, že vaše věci doma jen přibývají a začínají všude překážet? Pak je třeba zamyslet se nad jejich chytrou organizací. Osobní předměty a dekorace dělají domov domovem. Neměly by ale být zdrojem špatné nálady a nervozity. Přetéká-li váš domov hromadami nejrůznějších věcí, je čas na pořádnou změnu. Zorganizujte všechny věci do úložných boxů a krabiček a uložte je na šikovné místo. Využít můžete prostor pod postelí, úložný prostor v podnožce či taburetu anebo místo na skříni.

Originální odkládací stolek

Jste náruživý čtenář a doma, na chatě či na půdě se vám hromadí spousta knih? Nemusíte se jich zbavovat – využijte je chytře a vybudujte z nich odkládací stolek! Knihy navršte na sebe do komínu tak, aby dosahovaly do požadované výšky, a máte perfektní stolek a jedinečný designový kousek. Můžete na něj postavit květinu, svícen nebo oblíbenou dekoraci a ještě vám zbyde místo pro hrnek s čajem, mobil či brýle.

Větev jako věšák

Během podzimní procházky v přírodě si vyberte větev s vhodnou tloušťkou a tvarem a odneste si ji s sebou domů. Doma ji očistěte, a když se budete chtít kreativně vyžít, můžete ji i přelakovat anebo nabarvit tak, aby ladila s vaším interiérem. Tento kousek přírody se dá využít jako originální věšák do předsíně třeba na klíče nebo jako základ otevřeného šatníku – zavěste větev do prostoru na provaz či menší lano a získáte neotřelý štendr.

Tapety namísto výměny nábytku

Máte místy špinavé stěny, ale do velkého malování se vám nechce? Pořiďte si samolepicí tapety! Tapety dají novou tvář omšelým stěnám a pomohou oživit velké sestavy nábytku, jako jsou kuchyňské skříňky či obýváková stěna. Ozdobte jimi celou místnost či protilehlé stěny. Hezký dojem udělají i dekorační samolepky v různých vzorech a velikostech. Vzor pak protáhněte ze stěny třeba na dveře či komodu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat