Domov ve stylu botanic chic nahrazuje přírodu

Nejen móda, ale také interiérový design je poplatný aktuálním trendům. Každoročně prochází proměnami a ovlivňují ho mnohé trendy a společenské vlivy. Milujete zeleň, botanická zahrada je vaše oblíbené odpočinkové místo a nejraději byste žili v krajině věčného jara či léta? Pak si určitě zamilujete styl botanic chic. Perfektně se snoubí s glamour prvky a získá si srdce každého milovníka uvolněné a sofistikované elegance.

Styl vhodný do rušných měst

Brzkou tmu a chmurné počasí, které nyní vládne v našich končinách, si můžeme zpříjemnit všelijak. Pokud jste milovníky jara a léta, máte rádi květiny a všechny odstíny zelené a v rušném městě si často stýskáte na nedostatek kontaktu s přírodou, pak pro vás bude styl botanic chic to pravé ořechové. Nevadí, že nevlastníte žádné rozlehlé sídlo. Velmi se tento styl totiž hodí i do malých městských bytů, jejichž majitelé se mohou v husté zástavbě a všudypřítomném provozu cítit až příliš odtržení od přírody.

Vzrůstající urbanizace nás vede k tomu, abychom si přírodu přinesli zpátky do světa bydlení. Inspirované zemí, bambusem a kamennými povrchy stojí právě pokojové rostliny v centru dění. V kombinaci s ratanovým nábytkem se krásná monstera stane vaší novou spolubydlící. Pokud špatně snášíte zimní plískanice, tento styl vám v bytě pomůže navodit svěží a uvolněnou atmosféru jara nebo léta. Počasí za okny nezměníme, ale můžeme si vytvořit hřejivé a útulné prostředí alespoň doma.

Co je pro styl botanic chic typické?

V základní podobě se styl botanic chic opírá především o paletu s rozmanitými odstíny zelené. V moderním hávu často klasické provedení souzní s doplňky v dalších světlých pastelových barvách. Botanické aranžmá je postaveno na snoubení jemných barevných odstínů s delikátními tvary, rostlinnými ornamenty, jemnými květy a palmovými listy.

Nezapomeňte, že výsledný dojem interiéru zařízeného ve stylu botanic chic by měl být především o lehkosti, eleganci a uvolněnosti. Zapomeňte tedy na masivní a těžký nábytek, který by v tomto aranžmá působil těžkopádně. Vyberte si sedačku a křesla v jemných a oblých tvarech s hebkým čalouněným povrchem a doplňte je měkkými taburety či pufy. Interiér dolaďte načechranými polštářky s motivy ušlechtilých květin, například růží či sakur, a pořiďte si alespoň jedno zrcadlo se zlatým nebo stříbrným rámem. Styl botanic chic miluje sluneční paprsky a projasněnost, proto kromě zrcadla vybírejte i doplňky se zrcadlovým povrchem, jako jsou například tácy či malý odkládací stolek. Elegantní doplňky povýší klasický botanický styl o úroveň výš a dodají mu šmrnc,“ říká Anke Glut, interiérová designérka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat