Esenciální oleje pro čistý vzduch v domácnosti

Nemůžete si teď dovolit investovat do zařízení, které z vnitřního ovzduší odvádí bakterie a další zdraví škodlivé patogeny? Nevadí, jeho funkci pohodlně zastane esenciální borovice, šalvěj nebo eukalyptus!

Také jste naprosto propadli kouzlu aromaterapie? Tak pochopitelně, vždyť je to plnohodnotný způsob péče o zdraví a duševní pohodu. Proč ale fantastické účinky vonných olejů nevyužít i při čistění vzduchu ve vaší domácnosti? Přesně pro takové účely jsou tyto druhy jako stvořené!

Borovice pomáhá, kde může

Pokud naprosto zbožňuje vůni lesa, neměla by ve vaší esenciální výbavě chybět borovice. Její složky efektivně eliminují bakterie a viry, které jsou častými strůjci nejrůznějších infekcí. Pouhých pár kapek přidaných do aromalampy může podstatně vylepšit ovzduší i v dlouho nevětraném prostoru. Výhody navíc? Vůně jmenovaného jehličnanu zatne tipec fyzické i duševní únavě, zatímco pozitivně ovlivňuje sebedůvěru, paměť i ostražitost. Ovšem pozor, pomáhá také na stres, což se hodí za všech okolností.

I šalvěj svede divy

Hodně podobné účinky jako výše zmíněná lesní kolegyně vykazuje také šalvěj. Ta ke všemu hodí záchranné lano při nachlazení, neboť usnadňuje vykašlávání a odvádí hleny z dechových orgánů. Sluší se dodat, že rovněž ulevuje od nepříjemně bolestivé menstruace. Při vnější aplikaci přispívá k léčbě ekzémů a vyrážek, přičemž urychluje regeneraci a hojení. A to se počítá!

Eukalyptus, svěží pomocník

Eukalyptus, jinak česky nazývaný jako blahovičník, pochází z Austrálie. Tamní domorodci se domnívají, že tato zázračná dřevina dokáže rychle vyřešit téměř jakýkoli zdravotní neduh, proto je dobré mít ji neustále po ruce. Jak to ale zařídit? Úplně jednoduše. Stačí vyrazit do nejbližšího obchodu pro její esenciální verzi! Poslouží vám při čištění vzduchu a ještě utlumí symptomy alergií a astmatu. V případě, že eukalyptus zředíte s dalším nosným olejem, získáte také mazání na bolavé klouby či svaly, kterým dal zabrat náročný trénink.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat