Zdlouhavé žehlení je minulostí

Co je nejhorší práce v domácnosti? Pro 39 % žen je to žehlení. Pokud to máte stejně, pak pro vás máme pět tipů, jak už nikdy nežehlit, a přesto si nemuset oblékat zmačkané oblečení.

Ačkoli je podle průzkumu pro 39 % českých žen žehlení nejotravnější činnost, stráví s ní průměrně tři hodiny týdně. Ale s tím je konec! Je nejvyšší čas odložit žehličku i prkno do skříně.

Prádlo pořádně vyklepejte

Obzvlášť žehlení košil a halenek vás stálo nejvíc nervů? Od teď tomu můžete předcházet! Perte snadno mačkavé prádlo na jemný program se ždímáním na 800 otáček – je to šetrnější pro prádlo, ale navíc je oblečení dostatečně mokré, abyste ho mohli „tvarovat“. Nejdůležitější je ještě mokré prádlo pořádně vyklepat. To pak důkladně a bez zmačkání pověste.

Zázrak jménem sušička

Vyndat tričko ze sušičky nejen suché, ale i nezmačkané? Toho můžete docílit dvěma způsoby. Kdo má opravdu naspěch, stačí vzít rozprašovač a pomačkané oblečení trochu postříkat vodou. Potom dát do sušičky a po 10 minutách vyndáte prádlo suché a nezmačkané. Oblečte si ale oblečení hned, jakmile ho ze sušičky vyndáte, jinak se zmačká dřív, než bys řekl švec.

Druhou možností je dát tričko do sušičky spolu s hrstí ledu a zapnout na nejteplejší program. Díky páře, která vznikne při odpařování ledu, bude tričko vyžehlené jako zázrakem už po 5 minutách. Pokud je ještě trochu mokré, položte ho ještě na 15 minut na rovném podkladu.

Horká pára

Máte před sebou důležitou schůzku a zrovna máte trochu naspěch? Jak ale rychle narovnat vaši oblíbenou košili? Docela jednoduše, zatímco se vysprchujete. Řešení je totiž vlhý vzduch. Pověste pomačkané oblečení blízko sprchy nebo vany na ramínko a otočte kohoutek s horkou vodou, tak aby vznikla pára. Důležité je předtím zavřít okno i dveře, aby pára nemohla unikat. A už po pěti minutách máte vyžehleno!

Vyfoukejte to

Co dokáže narovnat vlasy, narovná i záhyby na košili! Pomačkané části namočte lehce rozprašovačem a pověste na ramínko. A teď přichází na řadu obyčejný fén. Zapněte ho na nejnižší stupeň a foukejte na oblečení ze zhruba pěti centimetrů. Dokud bude oblečení ještě teplé, můžete ho vyhladit i rukou.

Kouzla z rozprašovače

A nakonec jeden trik – smíchejte jeden díl octa se třemi díly teplé vody a nastříkejte rozprašovačem z asi 30 centimetrů na oblečení. Jakmile oblečení uschne, poznáte, že se zázračně narovnalo. Zkrátka kouzla! A pokud smícháte ocet s TEPLOU vodou, nebude vaše oblečení po octu cítit.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat