Schody jako ementál: Líbí se vám švýcarská inspirace?

Jak spojit touhu majitelů jednoho z historických budapešťských bytů „rozbít“ jinak poměrně klasický interiér s nutností umístit do prostoru schody do druhého patra? Odpověď našla designérka chorvatského původu Biljana Janovic. Schodiště ve tvaru ementálu!

Díry, díky nimž schody připomínají slavný švýcarský sýr, však neslouží pouze na okrasu. Mají i praktické využití. Jednak slouží jako úchytky pro malé i velké ruce obyvatel bytu (díky nepravidelnému rozmístění na ně dosáhnou i děti a schody jsou tak bezpečné), jednak zajišťují, že navzdory masivní konstrukci schodiště nabrání průniku světla prostorem.

Mimochodem, právě kvůli dětem se ke schodišti, jež mělo být původně čistě zavěšeno v prostoru, přidal jeden schůdek na podlaze.

Spodní schod, který je položen na podlaze, majitelé pravděpodobně jednou odstraní. Ať už se rozhodnou jakkoli, skutečností zůstává, že díky Biljaně Janovic vlastní jedno z nejoriginálnějších, a přesto velmi praktických, schodišť na světě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat