7 tipů, jak si prakticky zařídit malou koupelnu

27.10.2021 | Bydlení a design

I malá koupelna může být plnohodnotným prostorem, kam se vejde vše potřebné. Poradíme vám, jak si vytvoříte domácí wellness na pár metrech čtverečních.

Vana, nebo sprchový kout

Vana, nebo sprchový kout? Záleží jen na vás. Do téměř každé koupelny se vejde vana, jen si musíte vybrat tu správnou. Při nákupu se poohlédněte po vaně se zúženým místem na nohy. U sprchového koutu se zajímejte především o dveře. Ideální jsou pro vás dveře s otevíráním dovnitř sprchového koutu, skládací dveře se speciálními panty nebo posuvné dveře.

Umyvadlo

Vhodné umyvadlo do malé koupelny by mělo mít dostatek odkládacích ploch. Odložíte sem například kartáčky na zuby nebo mýdlo na ruce. Vyhněte se samostatně stojícímu umyvadlu. To se hodí do koupelen, ve kterých můžete plýtvat prostorem. Nezapomeňte využít také prostor pod umyvadlem. Sem umístěte skříňku se šuplíky. Schováte do ní čisticí prostředky, prací prášky nebo kosmetiku.

Nábytek

V malé koupelně využijte každý centimetr. Dejte si ale pozor, aby místnost nepůsobila utemovaně. Pořiďte si nábytek do koupelny, který má co nejmenší šířku a hloubku. Perfektní pro vás budou závěsné skříňky. Snadno pod nimi vytřete a působí velmi vzdušným dojmem. Nad umyvadlo pověste skříňku se zrcadlem. Získáte tím další úložný prostor.

Pračka

Pokud máte dostatek místa v kuchyni nebo v předsíni, umístěte pračku sem. Jestliže tuto možnost nemáte, pořiďte si do koupelny pračku s horním plněním a s označením slim nebo ultraslim. Možným řešením do opravdu malých prostor je pračka na zeď. Pojme až 3 kg prádla a nabízí až 6 programů.

Toaleta

Přejete si mít v koupelně toaletu a bidet? Pořiďte si praktické 2v1. Moderní toalety nabízejí možnost integrovaného bidetu. Najdete je pod označením toaleta s bidetovou sprškou. Další možností je také malá sprchová hadice umístěná hned vedle toalety.

Světla a barvy

Malé prostory opticky zvětšíte pomocí vhodného osvětlení. Vyberte si žárovku s teplým bílým světlem a nad zrcadlo umístěte LED pásky. Barvy v koupelně volte světlé, ideální kombinace je bílá a béžová. Ty místnost opticky zvětší. Vyhněte se naopak tmavým barvám a tlumeným světlům. Koupelna by kvůli nim vypadala jako tmavá kobka.

Optický klam

Malý prostor můžete opticky zvětšit. Stačí vám k tomu pár jednoduchých triků. Použijte například velkoformátové dlaždice, velké zrcadlo a světlé barvy. Obdélníkové obklady položené na šířku koupelnu opticky zvětší do stran. Obklady na výšku zase pocitově zvýší strop.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat