Zapuštěné, závěsné či na desku: Vyberte si správné umyvadlo

29.05.2019 | Bydlení a design

Chystáte rekonstrukci koupelny a rozhodujete se, které umyvadlo dodá vašim domácím lázním ten správný šmrnc? Možností je mnoho a my vám s výběrem té správné pomůžeme.

Zapuštěné

Zapuštěné umyvadlo je klasika, která je k vidění ve většině domácností. Jeho výhoda tkví ve snadné údržbě a možnosti výběru většího rozměru a hloubky, které jsou pro běžné užívání pohodlné, zejména máte-li malé děti. Jestliže máte moderní koupelnu, nebojte se sáhnout po hranatých tvarech. U koupelen v retro, vintage nebo selském stylu dejte přednost oblejším tvarům.

Závěsné

Závěsná umyvadla se v novějších koupelnách už příliš nevidí, zejména pro nutnost vrtání do obkladů. I přesto mohou být dominantou celé místnosti, když k nim přikoupíte ještě zdobný kryt sifonu (umyvadlovou nohu). Taková umyvadla se hodí do koupelen v Provence a vintage stylu. Svým vzhledem rozhodně zaujmou a dotvoří design celé místnosti. Nevýhodou je absence umyvadlové skříňky a okolního prostoru na odložení například zubních kartáčků. To lze ale vyřešit stylovou poličkou.

Na desku

Umyvadlové mísy jsou čím dál tím oblíbenější. Vypadají velmi elegantně a stylově, mají však jisté nevýhody. Jednak bývají spíše menších rozměrů, což může být při denním užívání poněkud nepohodlné. Lidé je také často umisťují na klasické koupelnové skříňky, takže jsou umyvadla výše, než je standardní. To může dělat problém zejména malým dětem.

Další nevýhodou je horší údržba ve spoji mezi umyvadlem a deskou. Prostor bývá natolik nepřístupný, že se pozdějšímu nánosu špíny neubráníte.

Atypické

Atypická umyvadla jsou taková, která v běžném obchodě neseženete. Mohou být třeba dva metry dlouhá, zčásti sloužit jako umyvadlo a zčásti jako květináč na orchideje. Mohou mít podobu dřevěného sudu, kusu kamene, mohou být z mramoru, skla, dřeva i kovu. Fantazii se meze nekladou. Vždy byste ale měli dbát nejen na vzhled, ale také na jednoduchost údržby a pohodlnost užívání. Pokud vám to však finanční možnosti dovolují, nebraňte se výběru nějakého skutečně odlišného kousku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat