Kuchyňské spotřebiče usnadňující přípravu pokrmů

Jste zastáncem vaření „z jednoho hrnce“, tedy bez zbytečného nepořádku? Pak byste měli mít ty správné spotřebiče. Třeba horkovzdušná fritéza umí dělat dvě jídla najednou. A v kuchyňském robotu klidně vykouzlíte i guláš!

Vaření je pro jednoho vášeň, pro druhého nutné zlo. Tak či tak mu ale věnujeme hodně času a úsilí. Chcete si to usnadnit? Tyhle spotřebiče udělají polovinu práce za vás!

Horkovzdušná fritéza

Kde jsou ty doby, kdy fritéza fungovala pouze za předpokladu, že se do ní nalilo spoustu oleje. Dnešní pokročilejší modely myslí na zdraví, proto si vystačí jen s horkým vzduchem. I v tomto pomocníkovi můžete rychle udělat křupavé hranolky, stejně jako zlatavé obalované řízky či sýry. Klidně mu ale dejte za úkol i přípravu závitků, vajec, ryb, brambůrků, zeleniny, vinné klobásy, celého kuřete, topinek, muffinů, bábovky nebo štrúdlu!

Fíglem je, že chystaná jídla stačí olejem jen lehce potřít, což v mnoha případech ani není nezbytně nutné. Snadná je i běžná údržba, protože koš, do něhož se potraviny vkládají, se opláchne vodou a otře jemnou houbičkou. Pro jednoduchou manipulaci bývá horkovzdušná fritéza vybavena přednastavitelnými programy na konkrétní pokrmy, tudíž jen zmáčknete čudlík a ona se o všechno postará.

Kuchyňský robot

Vaší pravou rukou může být i kuchyňský robot. I ten od počátku své éry ušel velký kus cesty, přičemž pozměnil design a rozšířil pole působení. Vážně si myslíte, že v něm jen umícháte těsto? Ale kuš! Namele vám ořechy i maso, nastrouhá sýr a zeleninu, naseká bylinky a rozmixuje smoothie i zmrzlinu. Naprostou „brnkačkou“ jsou pro něj také domácí těstoviny všemožných tvarů. A pozor, bez větších obtíží zvládne i omáčky nebo pravý guláš. Ano, čtete správně, existují totiž i kuchyňské roboty, které mají zabudovanou funkci indukčního vaření.

Multifunkční hrnec

Kus práce zastane i hrnec multifunkční. Vždyť nač mít spoustu nádobí, když stačí jeden spotřebič! Tenhle mazlík nachystá zeleninu v páře stejně dobře, jako třeba ryby. Nezalekne se ani kaše, polévek, pečiva, rýže, smažených a dušených jídel. Nepřilnavý povrch a kompaktní velikost patří k jeho dalším výhodám. Díky automatickému udržování teploty zachovává jídlo dlouho teplé, takže si ho budete moci sníst i později.

Zdroje: názor autora, medium.com, homekitchen.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat