Úklid domácnosti v řádu minut

Úklid je pro mnohé z nás čisté utrpení. Všechny rady, jak jít do sebe a vyhodit všechno, co opravdu nepotřebujete, jsou úplně k ničemu. K tomu, abyste si splnili sen o uklizeném bytě, pomohou následující praktické tipy.

Možná se na návštěvě u přátel ptáte sami sebe, proč to jinde vypadá lépe než u vás doma. Někdo prostě uklízí rád a tráví tím spoustu času. A někdo svůj volný čas tráví „příjemnějšími“ věcmi. Abyste měli uklizeno i u vás doma, máme pro vás různé tipy.

Stačí pár drobností

Ustlat si postel nebo posbírat oblečení dokáže zázraky. Nemusíte se nutně věnovat celé místnosti – polička nebo přihrádka ve skříni je také dobrý začátek.

Ukliďte sklep

Pokud chcete uklidit nebo vyhodit, je nejlepší nejdříve dát věci do krabice a třídit je až když máte kolem sebe více místa. Pomáhá také dát krabici třeba do garáže nebo sklepa a po půl roce vyhodit všechno, co jste nepotřebovali.

Vytvořte si ostrov

Čerstvé květiny uvolní atmosféru a vytvoří příjemný ostrov i z dřevěné boudy. Pragmatičtější může být třeba mísa s ovocem – nebo sladkostmi. Z chaosu kolem vás může pomoci i umění – toho ale s mírou.

Každý krok se počítá

Jít s prázdnou sklenicí do sklepa? Že se to s jednou nevyplatí? – Ale ano! Podpoříte tím nejen krevní oběh, ale nebudou se všude válet prázdné lahve. A ještě se zbavíte nervů, když vám nějaká taková prázdná láhev spadne v kuchyni na dlažbu.

Mějte nepořádek na očích

Už jste viděli hromadu nepořádku uprostřed místnosti? No, možná v těch nejhorších případech. Většinou se snažíme nepořádek schovávat na méně nápadná místa. Problém ale, že jakmile ho nevidíme, lehce na něj zapomeneme. Proto nepořádek nikam nezastrkávejte – mějte ho na očích – a hned ho vyhoďte. A pokud potřebujete popohnat, pozvěte si návštěvu.

Přátelé pořádku

Genius se v chaosu vyzná, ale neměl by bránit v běžném provozu. Proto pozvěte dobrou kamarádku nebo známou, abyste získali i druhý názor. Možná se dozvíte i dobré tipy na možnou přestavbu. A nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby hned také přiložila ruku k dílu.

Naučte se vyhazovat

Tričko, které byste si ráda vzala na příští koncert, krabička poslední záchrany, kterou budete při dalším kempování potřebovat a roztomilé nádobí od tetičky, které ji jistě potěší až přijde zase na návštěvu – všechno věci, které dříve zrezivějí, než je znovu použijete… Nemluvě o tom, že nepotřebujete několik sad nářadí… I tady platí, že co nepotřebujete 6 měsíců nepotřebujete, můžete vyhodit.

Zdroj: názory autora, https://blog.nationwide.com/how-to-clean-house-fast/, https://www.popularmechanics.com/home/interior-projects/how-to/g1238/15-secrets-to-cleaning-your-home-in-half-the-time/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat