Pohodlná a útulná ložnice

Právě se stěhujete, nebo chcete dát své ložnici novou barvu? Kromě klasického nábytku, jako je postel, skříň a komoda, můžete ložnici vybavit různými způsoby. Zde je několik nápadů.

V průměru spíme asi osm hodin denně. Pokud přidáte čas, který strávíte v ložnici v bdělém stavu, vyjde vám dohromady mnoho hodin. Proto byste měli mít svou ložnici obzvláště rádi a pěkně ji zařídit. Zde je pár nápadů, na co se zaměřit.

Ložní prádlo

Pěkné a útulné ložní prádlo by nemělo chybět v žádné ložnici. Je pro nás obzvláště důležité, aby materiál byl pokožce příjemný a snadno se dal vyprat. Bavlněné ložní prádlo je proto nejvhodnější. Pokud jde o vzor a barvu, samozřejmě se musíte rozhodnout podle svého vkusu. Ideální základ je bílé bavlněné ložní prádlo.

Noční osvětlení

Znáte lampy, které můžete zapnout a vypnout lehkým dotykem? Výhoda těchto praktických nočních lamp je zřejmá – nemusíte potmě hledat žádný vypínač. Lampičky by měly mít jednoduchý design a nejlépe s možností stmívání.

Rostliny

Rostliny vytvářejí příjemnou atmosféru a mohou zlepšit kvalitu ovzduší. Jsou proto ideálním zařízením pro vaši ložnici. Můžete je umístit do malých květináčů, ale také jako velké pokojové rostliny.

Křeslo

Všichni to známe –⁠ téměř každý má ve své ložnici židli, která slouží jako police na všechno. Co takhle místo toho pěkné křeslo, které vás vyzve k posezení a čtení knihy? A zajímavý design by vás mohl motivovat k udržení pořádku a použití křesla k sezení.

Koberec

Když zařizujete ložnici, pak by útulnost měla být na prvním místě –⁠ koneckonců v ložnici byste měli relaxovat a dobít baterie. Nejlepší způsob, jak to udělat, je položit krásný koberec. Udržuje nohy v teple a dodává místnosti útulný vzhled. V ložnici tedy platí, čím načechranější koberec, tím lépe.

Přehoz

Krásné ložní prádlo je základ, ale přehoz může vzhled vaší ložnice ještě vylepšit a učinit ji útulnější. Existuje mnoho přikrývek, od jemných úpletů až po hrubé pletené a syntetické materiály. Zvláště krásné a oteplující jsou přikrývky z vlny.

Rámečky obrázků

Obrázky vaši ložnici oživí. Můžete kombinovat osobní a dekorativní motivy. Díky tomu je místnost domáčtější a zajišťuje její nezaměnitelnost. Které motivy chcete zavěsit, můžete se rozhodnout v koordinaci s nábytkem a další výzdobou, krásné rámečky obrázků jsou však nutností.

Úložný prostor

Do ložnice se vejde oblečení, knihy a další předměty. Pokud chcete správně využít prostor ve skříních, komodách a nočních stolcích, můžete se spolehnout na praktické organizéry. 

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat