Usnadněte si úklid v domácnosti

Máme dobré zprávy! Odpočinout si můžete teď i při úklidu. Ne, že byste neměli uklízet důkladně. Jen jste možná některé věci dosud uklízeli zbytečně často.

Abyste měli v životě čas na opravdu důležité věci, můžete při úklidu v domácnosti s klidným svědomím ubrat. Některé věci totiž čistíte a uklízíte častěji, než je nutné. Ušetřete drahocenný čas a místo toho se soustřeďte na krásné věci v životě.

Pánve

Pokud používáte pánev často, nemusíte ji nutně po každém použití čistit saponátem a houbičkou. Pokud vám ze smažení na pánvi zbyde nějaký olej, další jídlo, které na něm usmažíte, bude chutnat mnohem výrazněji. Proto stačí pánev po použití jen opláchnout trochou teplé vody. Pokud si však dáte smaženou rybu a chcete si druhý den připravit míchaná vajíčka, měli byste pánev samozřejmě umýt poněkud pečlivěji.

Džíny

Dobré džíny nemusí po prvním nošení hned jít přímo do pračky. Odborníci na džínovinu doporučují prát džíny po 5–6 nošeních. Časté praní džínů totiž může výrazně zhoršit jejich kvalitu. Džíny můžete také nechat vyvětrat přes noc na balkoně nebo na zahradě.

Zrcadlo

Otisky prstů a šmouhy jsou na zrcadlech snadno rozpoznatelné. To je však spíše optický než hygienický problém. Zatímco vodovodní baterie nebo kliky se dotýkáme častěji, zrcadlo je méně pravděpodobné místo, kde by se bakterie šířily. Takže když je málo času, nemusíte každý týden čistit všechna zrcadla. Nejlepší je zaměřit se na čištění zrcadel, když čekáte návštěvy nebo když jsou na nich větší skvrny. 

Sportovní oblečení

Pokud jste tvrdě trénovali a hodně se potili, rozhodně byste si po každém tréninku měli vyprat svršky a sportovní podprsenky. Legíny a tepláky však není nutné prát po každém výletu do posilovny. Na nohách se většinou tolik nepotíte a pokud jste méně trénovali na výdrž a více se závažím, můžete sportovní kalhoty opět použít. Tím ochráníte materiál a kalhoty vydrží déle.

Parketová podlaha

Skutečné parkety by se neměly vytírat příliš často. Není to dobré pro dřevo a šetří to čas. Pokud se však něco rozlije nebo jsou špinavá místa, lze je vyčistit hadrem. Jinak postačí jednoduché vysávání.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat