Barvy stěn letošního podzimu

Pozor – čerstvě vymalováno! Na podzim 2022 byste se měli konečně odvážit vyzkoušet novou barvu stěn. Podzim se blíží, tak je čas na nejnovější trendy barvy. Přečtěte si, jaké to jsou.

Nový nátěr je jako nový byt. Zejména na podzim, kdy se život více přesouvá z venku do interiéru, je nejvyšší čas obléct stěny do nového. A jak lépe než novou barvou? Oživí váš byt během okamžiku. Potřebujete trochu inspirace?  

Barvy stěn mohou výrazně ovlivnit efekt místnosti. Díky studeným barvám se malé místnosti během okamžiku zdají větší, teplé tóny velké místnosti zútulňují a nízké místnosti se zvýší díky světlým barvám. A barvy mohou dokonce ovlivnit naši náladu. Zelená poskytuje pocit bezpečí, modrá harmonii a žlutá dobrou náladu. Je tedy nejvyšší čas představit si trendové barvy sezóny.

Nové potahy na polštáře, podzimní věnce na dveře a dekorace laděná do podzimních dýní – nastal čas, kdy svůj domov ladíme do podzimních barev. A právě správná barva stěn, které nás budou v zimních měsících obklopovat nejčastěji, dokáže naladit tu správnou atmosféru i během chladného období roku. Jaké jsou tedy trendy pro nadcházející podzim?

Pastelové barvy

Ať už to má být alternativa k věčné bílé nebo chcete svůj interiér opticky zútulnit, nejlepší je vsadit na kouřové pastelové tóny. Pozornost tak mohou přitáhnout zdi – nebo alespoň části – v barvách jemné starorůžové, osvěžující šalvějově zelené, nebo krémové máslově žluté.

Pomalu byste se měli ale začít zbavovat šedé – té už jsme se všichni nakoukali dost. Navíc šedé bude v zimě kolem víc než dost, tak proč si ji dávat i do interiéru.

Barvy země

Zemní tóny se k podzimu hodí naprosto dokonale. Nejen že zajistí dokonale útulnou atmosféru, ale navíc také zabalí celý pokoj do teplého světla. Je jedno, jestli zvolíte nugátovou, béžovou, tmavě hnědou nebo šedohnědou, výborně budou vypadat i třeba jen na jedné stěně.

Tmavě modrou ale raději ani nezkoušejte, díky ní bude pokoj působit menší a ponurý.

Světle modrá

Pokud do tmavého podzimu chcete vnést trochu svěžího větru, zkuste světle modrou v odstínu baby blue nebo světlá nebeská modř. Tak může trochu svěžesti dodat i jedna světle modrá zeď.

Rozhodně se ale vyhněte velkým kontrastům – tedy modrá zeď a bílé ohraničení.

Zdroj: www.instyle.de/lifestyle/wohntrend-wandfarben-herbst-2022-video - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat