Výhody a nevýhody bílé kuchyně

Možná, že si zrovna pořizujete zbrusu novou kuchyni, nebo jen chcete zrenovovat tu stávající. Uvažujete o tom, že by byla bílá? Zvažte pro a proti!

Bílé kuchyně jsou nadčasové a designové, to nikdo nemůže popřít. Problém je v tom, že mnoho majitelů domů a bytů vede spory o to, zda je to dobrá investice, nebo ne. Pokud i vás zajímá potenciál této barvy v jedné z nejfrekventovanějších a nejvytíženějších místností domácnosti, zde je několik pro a proti, které byste měli zvážit.

Může být hygieničtější

Jelikož na bílé je všechno vidět, ihned zaznamenáte nečistoty, kterých je třeba se zbavit. Na druhou stranu, když máte tmavší skříně, může být velmi obtížné špínu odhalit včas, což nahrává rozmnožování bakterií. Samotný bílý odstín je velmi čistý a nabízí pocit sterilnosti, jež nenabízí žádná jiná barva.

Je snadnější ji dekorovat

Bílá je univerzální barvou, která si rozumí se všemi ostatními. Bílou kuchyň tak lze snadno dekorovat podle nálady nebo aktuální sezóny. Je to vlastně jedno nepopsané plátno, které se dá snadno upravit podle vašich preferencí.

Přidává světlo

Bílá kuchyně svým majitelům dodává nejvíce přirozeného světla a opticky může zvětšit jakýkoli prostor, proto se hodí i do nejzápadnějších koutů a malých bytů. Platí přitom, že iluze většího prostoru je ještě silnější, pokud nainstalujete lesklé skříně, jež světlo odráží.

Snadno se zašpiní

Výhoda může být zároveň t i nevýhodou. Bílá není tak shovívavá, což znamená, že je náročnější na údržbu. Na bílých skříních se rychle vytvoří šmouhy a škrábance, nemluvě o otiscích prstů.

Stárne mnohem rychleji

V porovnání s barevnými skříněmi ty bílé často stárnou mnohem rychleji. Vystavení přímému slunečnímu záření totiž časem způsobuje jejich zbarvení, stejně jako mastnota, která na nich ulpívá.

Působí sanitárním dojmem

Bílé kuchyně jsou pro někoho až příliš nudné, navíc mohou vyvolávat „nemocniční dojem“. A nemocnice, to nejspíš není vhodný prostor pro uvolnění, odpočinek a kreativitu – tolik potřebnou pro vytváření chutných jídel.

Sečteno a podtrženo, bílé kuchyně mohou vyžadovat častější údržbu, ale představují dobrou volbu pro lidi, kteří musí pracovat s malými prostory.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat