Chcete příjemně bydlet? Uvažujte o základních materiálech!

04.03.2013 | Bydlení a design

Ať už hledáte nové bydlení, nebo uvažujete o rekonstrukci stávajícího, vždy se vyplatí rozmyslet si vše, jak se říká, od základů. V tomto případě od základních materiálů. Podívejte se, jaké materiály zažívají svůj velký comeback a jaké jsou jejich přednosti.

Dřevo

Zatímco asi před 10 lety byl trend přesně opačný – dřevo, zejména pak dřevěná okna, bylo nahrazováno plastem, dnes se situace opět obrací a do nových bytů v Praze, ale i dalších lokalitách se znovu montují dřevěná okna vybavená vakuovým dvojsklem.

To však není jediný příklad využití dřeva v novostavbách. Používá se také jako klíčový materiál při výrobě zárubní a dveří. V tomto případě se někdy používá dřevěná dýha, a to i u bezpečnostních a protipožárních dveří.

V neposlední řadě potom dřevo najdete na podlahách, kde ho však může někdy zastoupit kvalitní laminátová plovoucí podlaha.
Třešničkou na dortu jsou potom dřevěné paluby na terasách a balkonech – na dotek i na pohled jsou velmi příjemné.

Výhody dřeva

Hlavní a neoddiskutovatelnou výhodou dřevěných materiálů je jejich životnost, která je podle současných předpokladů výrazně delší než například životnost plastů. Jediné, co je potřeba, je správná a pravidelná péče. Dřevo je také velmi flexibilní – snadno jeho vzhled přizpůsobíte vašim potřebám – a jeho výroba je ve srovnání s ostatními materiály ekologická.

Kvalitní keramika

Asi každý z nás si pamatuje na nevzhledná a esteticky nehezká umakartová jádra panelových bytů, kterých se dnes majitelé snaží co nejrychleji zbavit. Nemusíte být odborník, abyste na první pohled poznali, že umakart zkrátka není v koupelnách to pravé.

O slovo se hlásí kvalitní keramická dlažba a obklady. Využijete ji nejen v koupelnách, ale i u kuchyňských linek. Keramika se totiž velice snadno udržuje, je velmi odolná a má, podobně jako zmiňované dřevo, dlouhou životnost.

Vybírat můžeme z velmi široké nabídky velikostí i barevných provedení. V luxusních bytech se běžně pod keramickou dlažbu pokládá podlahové topení. Díky němu beze zbytku mizí pochybnosti vhodnosti dlažby – ta je nyní na dotek velmi příjemná a teplá, takže podporuje vaši tělesnou pohodu.

Kde hledat takové materiály

Zářným příkladem využití moderních a kvalitních materiálů je velkolepý projekt na břehu Vltavy společnosti Crestyl Dock. Zde musíme krom skvěle vybavených bytů vyzdvihnout i příkladné využití přírodního okolí – přímo před domy vzniká pro zájemce i soukromá marina určená k ukotvení lodí.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat