Uklízet každý den se opravdu vyplatí

Udržet ve věcech pořádek je často problém. Ale stojí to za to, protože pak máte více času na krásné věci v životě. 

Představte si, jak hezký by byl život s uklizeným bytem. S pár pohybů navíc bude váš domov připraven na návštěvy kdykoli. Zní to dobře? Pak si místo panického strachu z uklízení osvojte pár zvyků, které lidé s uklizenými domovy dělají pravidelně.

Ustlaná postel

Protože ustlaná postel opticky zajišťuje pořádek a klid v ložnici, protože postel obvykle zabírá velkou část ložnice. A večer je taky mnohem hezčí shodit přikrývku a skočit do ustlané postele.

Vykliďte myčku nádobí

Pokud myčku vyprázdníte večer nebo nejpozději ráno, nemusíte špinavé nádobí ukládat do dřezu. Pokud nemáte myčku, je nejlepší umýt nádobí hned. Protože jakmile se nahromadí velké hory šálků a talířů, je těžší se překonat a umýt je.

Pravidelně perte prádlo

Pokud budete prádlo prát pravidelně, nemusíte se bát hor špinavého prádla. Výhodou je také to, že čisté spodní prádlo vám nikdy nedojde.

Ukliďte kuchyň

Postel má magickou přitažlivost. Ale pořádní lidé nejdřív uklidí kuchyň – špinavé nádobí, pánve a hrnce do myčky nebo rovnou umýt, zbytky jídel do lednice, pracovní plochy a jídelní stůl utřít po každém jídle. Nemusíte se tím trápit ráno a nebudí vás pach jídla z předchozího dne.

Vyneste odpadky

Organický odpad a zbytky se obvykle rychle rozlinou celým bytem. Pokud se chcete vyhnout nepříjemným pachům a ovocným muškám (zejména v létě), nezbývá vám než odpadky pravidelně vynést. Papírový odpad a použité sklo zase tak vytrvale pozornost nepřitahují, zvláště pokud se obojí shromažďuje v rohu nebo ve skříni, přesto je lepší se jich také zbavovat pravidelně.

Uspořádejte si věci

Krabice, koše a kartony pomáhají lidem udržet chaos pod kontrolou. Všechny věci, které nepotřebujete, vyhoďte, ostatní dejte do složky nebo do krabice. Nic se neztratí a vše má své místo.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat