Od teď už žádné žehlení

Trápí vás koše nevyžehleného prádla? Pak pro vás máme rychlé řešení! Stačí vyzkoušet následující triky a už nikdy žehlit nebudete – a ne ke všem je potřeba vlastnit sušičku.

Přestože žehlení považujeme za nejotravnější domácí práci, trávíme u žehlicího prkna v průměru tři hodiny týdně! Je tedy nejvyšší čas položit žehličku na dno skříně. Máme pro vás několik tipů, jak vypadat upraveně i bez žehlení.

Pořádně protřepat

Stálo vás žehlení košil a halenek hodně nervů? Od této chvíle snižte cyklus odstřeďování vaší pračky na 800 otáček – to je nejen šetrnější k textiliím, ale oblečení navíc vyndáte vlhké a „poddajné“. A pak přijde na řadu to nejdůležitější – pořádně prádlo vytřepejte! Oblečení pak úhledně pověste a prádlo uschne bez sebemenší vrásky.

Síla sušičky

Tričko by mělo vyjít ze sušičky nejen suché, ale i nepomačkané. Toho dosáhnete dvěma způsoby:
Pokud spěcháte, vezměte rozprašovač a zmačkané oblečení postříkejte trochou vody. Poté vložte prádlo do sušičky. Přibližně po 10 minutách bude váš šatník bez pomačkání a připravený k nošení. Oblékněte si ho ale hned, jakmile uschne – jinak se záhyby vrátí rychleji, než si myslíte.

U druhé varianty vložte své tričko do sušičky s hrstí kostek ledu a nechte stroj pět minut pracovat na nejteplejším nastavení. Odpařováním kostek ledu vzniká v sušičce pára, která vyrovná záhyby na oblečení. 

Horký vzduch

Blíží se důležitá schůzka a vy spěcháte – ale jak dosáhnout toho, aby se vaše bílá halenka nemačkala? To zvládnete pohodlně už v koupelně, protože řešením vašeho problému je vlhký vzduch! Pověste oděv na ramínko poblíž sprchy nebo vany. Zapněte horkou vodu, aby se vytvořila pára a po pěti až deseti minutách je vaše prádlo hladké!

Lahvička s rozprašovačem

Na závěr malý kouzelnický trik: v rozprašovači smíchejte 1 díl octa se 3 díly teplé vody. Tričko nastříkejte na velkou plochu ze vzdálenosti cca 30 centimetrů. Jakmile zaschne, uvidíte, že všechny vrásky jsou pryč. Čistá magie! Pokud smícháte ocet s teplou vodou, vaše oblečení jím po ošetření sprejem nebude cítit.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat