Kreativní nepořádek vládne světu bytového designu

Zajímá vás, co je v módě, pokud jde o interiérový design? V roce 2023 bude trendem našich domácností styl zvaný „cluttercore“. Co tento trend znamená?

S více než 83 miliony zhlédnutí na TikToku a 30 000 hashtagy na Instagramu je #cluttercore nejnovějším designovým trendem, který se šíří internetem. 

Cluttercore, propagovaný generací Z jako rozšíření stylu cottagecore, je o naplnění vašeho prostoru věcmi, které vás udělají šťastnými – i když to znamená, že váš pokoj vypadá trochu přeplněně. Organizovaná změť sentimentálních předmětů, uměleckých děl a sbírek, chcete-li. I když tato odvážná estetika nemusí být pro každého, ujímá se mezi těmi, kteří milují více a více přístup k designu a chtějí, aby jejich domovy působily útulněji a pohodlněji.

Základ cluttercore stylu

Cluttercore je přímou reakcí na léta minimalismu a čím méně je design estetický, ve spojení s pandemií, která změnila naše vztahy s našimi domovy. S tím, jak lidé v posledních několika letech trávili více času doma, převládala touha po prostoru, který je útulný a také vysoce osobní. Po letech nejistoty a napětí vyvolaných pandemií dává smysl, že lidé tíhnou k prvkům, které se v určitém smyslu cítí jako přikrývka emočního bezpečí. 

Je to o umném vystavování věcí, které máte rádi a které už vlastníte, spíše než o zaplňování místnosti náhodnými věcmi v pořadí. k dosažení estetického designu. Jediná podmínka? Musíte toho mít hodně.

Cluttercore je estetika, která se zaměřuje na individualitu a vytváří prostor, který vypráví příběh, a na rozdíl od maximalismu se cluttercore netouží prostor spojovat. Hnacím faktorem je spíše vyvolání osobního pocitu radosti. Vzpomeňte si na momentky z dětství, naspořené nálezy, suvenýry z cest po celém světě, sběratelské figurky nebo cetky nebo cokoli jiného, ​​co má pro vás zvláštní význam.

Jak dosáhnout estetiky cluttercore

Navzdory svému názvu, cluttercore nemá působit chaoticky nebo přeplněně. Spíše jde o vystavení předmětů, které máte rádi, a vytvoření osobního významu ve vašem domově. Několik základních principů designu vám pomůže dosáhnout estetiky cluttercore a zároveň zabránit tomu, aby váš prostor vypadal chaoticky.

Udržujte sentiment

Základem cluttercore je sentimentalita. Vyhněte se zaplňování prostoru předměty jen kvůli dosažení stylu cluttercore. Místo toho vystavte předměty, které jsou smysluplné a přinášejí do vašeho prostoru radost a pohodlí.

Mějte pořádek

Ano, cluttercore je především o vystavení svého života, ale vše by mělo mít své místo – takzvaný organizovaný chaos. Nalezení hranice mezi cluttercore a chaosem může být složité, ale uspořádání vzpomínek a uměleckých děl je skvělým místem, kde začít.

Mějte na paměti míru

Bez ohledu na styl je míra univerzálním principem designu. Mějte to na paměti, když začnete zdobit police, vrstvit textilie a textury a další.

Vytvořte prostor pro odpočinek očí

Abyste zabránili vizuálně ohromujícímu prostoru, je důležité vytvořit oblasti, kde budou oči odpočívat. Toho lze dosáhnout vytvořením vrstev a negativního prostoru – naklonit vyšší umělecké dílo, navrstvit střední kus dopředu a poté umístit menší prvek dopředu, jako je rostlina nebo cool nalezený předmět ze starožitnictví.

Nebojte se začít v malém

Přiznejme si to – dosažení cluttercore estetiky může být časově náročné a nákladné, pokud začínáte od nuly, i když nakupujete z druhé ruky. Nebojte se začít v malém, než se vrhnete po hlavě do přetváření celého bytu v duchu cluttercore. Vytvořte si například ve svém domově několik izolovaných prostorů, které zahrnují nepřehledné jádro – jako je velká knihovna nebo stěna – a vyzkoušejte to! A uvidíte, zda se vám to líbí nebo ne.

Zdroj: www.en.wikipedia.org/wiki/Cottagecore, názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat