Vaření s Koko: Bramborovo-chlebové knedlíky plněné houbovým ragú

Další díl našeho vaření s českou foodblogerkou Veronikou Koko Kokešovou, která na svém blogu Menudomu.cz představuje jednoduché, ale zato vynalézavé a originální způsoby jak se proměnit ve vychvalovanou kuchařku, aniž bychom musely u plotny trávit mládí nebo zruinovat rodinný rozpočet, věnujeme opět houbám. Jak se zdá, jejich sezóna je stále v plném proudu!

„Jsou recepty, o kterých bylo napsáno mnoho, existuje na ně mnoho receptur, kuchaři se do morku kostí hádají, která je ta jediná pravá. Jinak je to ale s plněnými knedlíky v následujícím videu. Ty jsem si prostě a jednoduše vymyslela. Zkusila. A povedlo se. Aleluja,” vábí Koko čtenáře svého blogu Menudomu.cz na svůj vlastní houbový recept. A má pravdu! Mezi milovníky těchto lesních pochoutek si totiž její plněné knedlíky rozhodně najdou své věrné fanoušky!

Bramborovo-chlebové knedlíky plněné houbovým ragú

Suroviny
na 4 knedlíky

Na knedlíky
• 2 krajíčky ze čtvrtky chleba bez kůrky
• 6 lžic vývaru nebo mléka
• 1 menší vejce
• sůl, pepř
• petrželka
• 270 g oloupaných uvařených brambor (cca 4 menší kusy)
• 80 g hrubé mouky
• 30 g dětské krupičky

Na houbovou náplň

• hříbky
• seitan speciál
• menší cibule
• sádlo
• sůl, pepř
• drcený kmín
• případně ještě trocha vývaru, bílého vína nebo smetany

Postup

1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Nadrobno nakrájíme i cibulku. Seitan rovněž nakrájíme – na kostičky.

2. Na pánvi rozpustíme kousek sádla a opečeme na něm cibulku. Přidáme seitan a po chvilce i houby. Opečeme dozlatova. Přidáme koření a nádivka je připravena!

3. Ze dvou krajíčků chleba odkrojíme kůrku (nevyhazujte ji, bude se hodit!). Střídku nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Zalijeme trochou kuřecího vývaru (pokud nemáte, můžete použít i mléko). Nechejte tekutinu vsáknout.

4. Studené, vařené a oloupané brambory nastrouhejte najemno, dejte ke chlebu a přidejte celé vejce. Osolte, opepřete, okořeňte nakrájenou čerstvou petrželkou. Vsypte hrubou mouku (nejprve menší množství, postupně budete přidávat) a trochu dětské krupičky. Vypracujte těsto.

5. Vezměte potravinářskou folii, potřete ji trochou sádla a na vymazaný povrch dejte trochu těsta, z něhož vytvarujete placičku (jak na to se podívejte na videu). Její povrch posypte hrubou moukou a vytvarujte ji tak, aby její střed byl asi 2krát silnější než okraje.

6. Doprostřed těsta dejte trochu houbové směsi a zabalte (opět vám pomůže video). Knedlíky ve folii utěsněte. Knedlíky ve folii pak vařte v páře přibližně 13 minut.

7. Zbylou chlebovou kůrku nakrájejte na nudličky a na troše sádla je usmažte dozlatova. Nakladete je jako ozdobu (navíc chutnou ozdobu) na hotové knedlíky, které servírujte s bílým zelím, které udělejte tak, jak ho máte rádi.

Další tipy a rady k tomuhle úžasnému receptu najdete na Menudomu.cz. Hledáte nápad jak zužitkovat houby i v jiných receptech? Zkuste panenku s houbovou omáčkou a žemlovými knedlíky!



 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může přinést nové příležitosti pro posílení vašich partnerských vztahů. Pokud jste ve vztahu, očekávejte, že komunikace s partnerem bude jasnější a plná nových vhledů. Single Berani by se měli mít na pozoru, protože kolem se může objevit... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat