Jaro je tady: Osvěžte své bydlení!

Začíná vás váš byt či dům trochu nudit, a rádi byste nějakou změnu? Jaro je pro ni přímo ideální! Začněte proto už nyní uvažovat o nových doplňcích, barvách, nebo vybavení. Mnohé změny zvládnete s minimem námahy i finančních nákladů a možná se budete divit, jak váš domov prokoukne.

Doplňky jsou základ

Pokud hledáte rychlé, snadné a relativně levné řešení pro proměnu vašeho interiéru, řešením budou jednoznačně doplňky. Mnohdy jsou to sice relativně malé prvky, přesto interiér proměňují mnohdy téměř k nepoznání. Navíc výhodou je, že pokud si rozmyslíte barvu nebo styl, můžete domov kdykoliv znovu snadno proměnit do jiného stylu.

Textil a dekorace

V nabídce doplňků pro interiéry byste se v první řadě měli porozhlédnout v sekci textilu. Zajímavou změnu vám nabídne nový kusový koberec, závěsy, nebo třeba nové potahy na polštářky vaší sedačky. S příchodem jara byste také mohli vtáhnout do svého domova více zeleně, pořízením nových rostlin v květináčích, samozřejmě s nějakými stylovými obaly. Podívat se ale můžete i v sekci osvětlení, kde najdete různá stínidla, lustry i stylové lampičky. Případně si místo nich můžete pořídit kolekci zajímavých svíček. Zdi pak snadno ozdobíte obrázky či fotografiemi, pro které budete potřebovat poutavé rámečky.

Stůl pak rychle oživíte zajímavou mísou nebo vázou. Výhodou všech těchto doplňků přitom je, že je můžete kdykoliv jednoduše sbalit a vyměnit za nové, aniž byste potřebovali řemeslníky, nebo složitě stěhovali nábytek. Mnohdy přitom stačí právě takové drobné oživení jako je malý ubrus na konferenční stolek, pár potahů na polštářky a pár obalů na květináče v jednotné barvě, a váš interiér bude zářit novotou a svěžestí. S větším finančním obnosem pak samozřejmě můžete obměnit i nábytek, kdy mnohdy jediný výraznější prvek opět promění interiér k nepoznání.

Pusťte se do renovace

Pokud je vám pořízení doplňků málo, a raději byste nějakou podstatnější změnu, můžete se pustit do renovace interiéru. Významnou změnu, která vás však nezruinuje, vám může nabídnout především nová výmalba interiéru. Barvy významně ovlivňují naše rozpoložení, a pokud vám současná nesedí, nebo už vás nudí, stačí vzít barvu a váleček, a pustit se do práce. Jednu místnost stihnete hravě vymalovat a proměnit během víkendu, a tak už příští týden můžete bydlet „v novém“.

Podobně vám pak poslouží například samolepky na zeď, které stěny oživí, nebo tapety či fototapety, jimiž můžete nahradit klasickou malbu. Vyzkoušet můžete také lokální aplikaci dekoračních obkladů, například v dekoru cihel nebo kamene, které vypadají skvěle například v obýváku. Aplikaci zvládnete sami, a zabere vám jen pár hodin. V koupelně, případně kuchyni, pak bude chtít proměna trochu větší úsilí, neboť tyto místnosti jsou obvykle opatřeny obklady. Ani ty ale není problém vyměnit, proto si klidně vyhlídněte nové keramické obklady do koupelny či třeba poutavé skleněné obklady s grafikou do kuchyně.

Zahrada chce občas taky oživit

Pokud bydlíte v rodinném domě, součástí vašeho domova je kromě domu také zahrada, která si také tu a tam zaslouží nějaké to oživení. Na jaře vás samozřejmě čekají různé zahradnické práce a přípravy veškeré zeleně na sezonu. Mimo to ale můžete zahradu proměňovat i pomocí všemožných dekorací a doplňků, jejichž pořízení můžete promýšlet už teď. Co takhle nový altánek, nový zahradní nábytek pro posezení s přáteli, rozkládací lenoška či lehátko pro příjemné opalování, houpací síť, nebo třeba elegantní slunečník? Toto všechno si v nábytkových řetězcích můžete pořídit za pár stovek až tisíců korun, vaše zahrada se však takto snadno promění v ráj a oázu klidu, ve které budete moci čerpat energii pro každý den.

ADRESÁŘ

F&F Store Palladium, nám. Republiky 1, Praha
IKEA, AVION Shopping Park, Skandinávská 1, Praha 5-Zličín
Samolepky na zeď: pedmal.cz, talocan.cz, stylishwalls.cz, wallvinil.cz, ihodinarstvi.cz, reklamasulekovi.cz

Zdroj: bydletespokojene.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat