Nadčasové a trendy barvy do interiéru

Chtěli byste ještě před Vánocemi vymalovat? Pokud už vás nebaví dívat se na čtyři bílé stěny, popusťte uzdu fantazii a nechte se inspirovat trendy a nadčasovými barvami, které váš domov bleskurychle rozzáří. Jednou z nich je fialová!

Proč se omezovat pouze na neutrální odstíny? Barevné spektrum je široké – a je z čeho vybírat. Zde je pět barev, které by vás v interiéru možná nenapadlo použít, ale rozhodně byste jejich nákup pro svůj další malířský projekt měli zvážit.

Tmavě zelená

První nečekanou barvou, jež v poslední době získala na popularitě, je tmavě zelená. Jedná se o bohatý, náladový odstín, který je však překvapivě všestranný – bez problémů se hodí do jakéhokoli prostoru, a to včetně předsíní, ložnic, koupelen, kuchyňských skříní a domácích kanceláří. Působivá je ovšem i výrazná modrozelená. Ta každému nevýraznému koutu přidá na hravé, skoro až dětské svěžesti.

Růžová

Zatímco mnozí lidé mají dojem, že růžové odzvonilo, opak je pravdou. Jistě, byla v kurzu již před několika lety, ale ona je stále oblíbená! Působí totiž hravé i sofistikovaně. Ostatně, když popularita barvy vydrží déle než sezonu, je jasné, že je to víc než jen jednorázový trend. Pokud máte rádi růžovou, ale nevíte, jak ji zakomponovat, pohrajte si s ní v koupelně nebo na toaletě.

Fialová

Kdekdo říká, že fialová je divoká, proto obvykle zůstává v regálech obchodů. Pravda je taková, že navzdory tomu, jak výstředně působí, má zásadní vliv na design a do prostoru dodává teplo, rozměr a luxus. Stačí vymalovat jednu stěnu v obýváku a od té chvíle vám každá návštěva pochválí vytříbený vkus!

Námořnická modrá

Námořnická modrá se trvale umisťuje vysoko na seznamech interiérových designerů. Je trochu odvážná, ale i nadčasová, hodí se převážně do ložnic. Díky ní prostor působí útulně a zároveň sofistikovaně, proto byste se jí rozhodně neměli vyhýbat.

Kakaově hnědá

Kakaově hnědá v sobě ukrývá nádech elegance. Je zemitá, tedy teplá, útulná, dobře působí v přírodně laděných interiérech a dá se doplnit hromadou dalších odstínů. Jestli zatím nevíte, zda je pro vás tou pravou, proveďte malý test na bytovém textilu. Hnědé závěsy a koberec spolu s bílými zdmi vytváří příjemný kontrast. A co když ani jedna z výše uvedených barev nepatří mezi váš šálek kávy? Buďte originální a nechte si namíchat vlastní!

Zdroje: www.lauraengen.com/blog/2023-design-trends-for-timeless-interiors






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat