Nejžhavější barevný trend pro rok 2024

Představte si červenou, třešňově červenou. Protože tón „Ahoj, tady jsem!“ je v současnosti absolutní top v trendech interiérových barev a v roce 2024 ovládne náš domov.

Žádná barva nepřitahuje naši pozornost více než jasná, dynamická červená. Z bohatého tónu vyzařuje hodně pozitivní energie. Pokud jde o bydlení, světle červené tóny aktivují a stimulují naši energii, tmavší odstíny nám naopak dodávají pocit uvolnění a bezpečí.

Ani s trendy barvou to nemusíte přehánět

Třešňově červená je zářivá barva a asi nikdo z nás si v jejích barvách nezařídí celý dům nebo byt, ale je ideální pro nastavení jemných akcentů. Může to být jedna židle, křeslo, stůl nebo – pro odvážnější a za dodržení jistých pravidel – dokonce jedna plocha stěny. Pokud si netroufáte rovnou na nábytek nebo stěny, můžete jako vyjádření použít dekorace nebo doplňky, například polštářek, misku, různé květiny v odstínech červené nebo třeba obrázek. Velmi efektní mohou být také jedny dveře nebo strop v barvě letních třešní.

Jaké barvy ladit k třešňové červené

K červené v interiéru se skvěle hodí zlatá – třeba na nábytku, světlech nebo doplňcích. Lze ji také kombinovat s teplými tóny dřeva a přírodními materiály. Nábytek a textilie v neutrálních a tlumených barvách, jako je šedá a krémová, budou vytvářet k zářivé barvě příjemnou rovnováhu. V kombinaci s jasnými barvami, jako je oranžová, růžová a růžová, naopak ze svého interiéru vykouzlíte moderně laděný domov.

S jakými barvami raději ne

Jak se říká – proti gustu žádný dišputát… a každý si nakonec interiér zařídí podle svého, ale oku příliš nepolahodí letní třešňová červená s chladnou světle modrou. Ze stejného důvodu bychom nedoporučovali kombinovat ji ani s chromem. A pokud se nechcete v červené takzvaně „utopit“ rozhodně si jí nemalujte celé místnosti.

Zdroj: www.veranda.com/decorating-ideas/color-ideas/g44693769/color-trends-2024/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat