Oční make-up nebo zubní kartáček. Věci, které jste měli vyhodit už včera

Všechno v naší domácnost má svou životnost. Jsou ale věci, které se rozhodně nevyplatí skladovat ani o chlup déle, než je doporučeno!

Které předměty byste měli pravděpodobně ještě dneska vyhodit?

Kartáček na zuby

Všichni víme, že bychom jej měli měnit po 3 měsících užívání. Jenže málokdo z nás si takovou věc značí do diáře a 3 měsíce jsou vážně docela dlouhá doba na to, abychom nezapomínali. A tak pokud si nedovedete vzpomenout, kdy přesně jste nový kartáček začali používat, raději jej vyměňte za nový a poznamenejte si datum do kalendáře.

Baterie v bezpečnostním detektoru kouře či oxidu uhelnatého

Tahle dvě zařízení nepatří k těm, kde by nevadilo, když se jim vybijí baterie. Takže v nich pro jistotu baterky za „čerstvé“ vyměňte hned. Mimochodem, pamatujte, že baterie nepatří do běžného odpadu!

Oční make-up

Ať už se jedná o řasenku, linky či stíny, pamatujte, že tyhle kosmetické přípravky mají krátký život. Nebo by měly mít. Jsou přímo rájem pro bakterie a další mikroby, které si s každým použitím nanášíte na citlivou oblast očního okolí. A když doputují až do oka, není to nic dobrého...

Tenisky

Nebojte, nemáme na mysli vaše zánovní boty na běhání/tenis/squash/doplňte dle chuti. Ale ty staré boty, které jsou sice úžasně pohodlné, ale už viděly lepší dny. Jednak jsou špinavé (a pračka už by pro ně znamenala konečnou), jednak už ani neposkytují nohám dostatečnou oporu. Že už v nich nesportujete, ale máte je jen na takové to chození na zahradě? To nehraje roli. Než si ničit nohy (o tom, co ve vašich starých botách všechno žije, ani nemluvíme), to se radši s teniskami rozloučit.

Houbička na nádobí

Houbička byla několikrát vyhlášena nejšpinavějším a také mikrobům nejpřátelštějším předmětem v domácnosti. Proto platí, že bychom ji neměli používat déle než týden a po každém použití ji důkladně vyprat horkou vodou. Dopřejte jí také pár vteřin v mikrovlnce nebo jeden cyklus v myčce na nádobí. Ale nenechávejte si ji dlouho!

Polštáře

I když povlečení na polštáře perete pravidelně a často, i tak se část nečistot, odumřelých kožních buněk nebo roztočů do výplně polštáře dostane. Proto je nutné jednou za čas vyměnit i je. Pokud máte polštáře péřové, nechávejte je pravidelně čistit. Pokud z umělého vlákna, kterému nedělá problém pračka, alespoň dvakrát ročně jim dopřejte koupel. Jestliže však není možné polštáře vyprat či jinak vydesinfikovat, budete je muset přibližně po roce vyměnit.

Opalovací krémy

Ano, opalovací krémy vydrží až dva roky. Ale jakmile je jednou otevřete, ztrácejí pomalu některé své vlastnosti. Proto je lepší vybavit se na dovolenou každý rok čerstvými.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat