9 věcí, které byste po 30 měla vyhodit z bytu

Tak jak se vyvíjíme my, tak by se mělo vyvíjet i prostředí, ve kterém žijeme. Náš byt nevyjímaje. Když je nám dvacet, příliš si hlavu s jeho zařizováním nelámeme. Ovšem po třicítce už by naše „hnízdečko“ mělo mít nějaký styl a funkčnost.

A toho docílíme mimo jiné i tím, že se zbavíme následujících „nešvarů z mládí“...

1. Rozkládací gauč místo postele

Jistě, šetří místo a je celkem praktický, ale na spaní idální určitě není. Čím jste starší, tím kvalitnější postel byste měla vlastnit.

2. Provizorní nábytek

Ve dvaceti se stěhujete z jednoho bytu do druhého – tak proč investovat do nábytku, když vám ho z velké části nahradí krabice a spol. Jenže když překročíte třicítku, už se časté stěhování nekoná, a tak je dobré začít postupně měnit provizorní nábytek za „stálý“.

3. Plakáty na stěně přibité připínáčky

Nejste už holka, co si vylepuje plakáty hudebních či hereckých idolů v dětském pokojíčku. Plakáty samozřejmě mějte i nadále, ale zkuste je zarámovat – budou vypadat mnohem lépe!

4. Plastové nádobí

Už jste velká holka – pořiďte si klasický jídelní servis! Tedy porcelánové talíře a spol. Jistě, můhou se rozbít, ale i stolování má mít své kouzlo, kterého s plastovými talíři prostě nedocílíte.

5. Stará matrace

Když jste se stěhovala, byla jste ráda, že jste si s sebou mohla vzít i svou starou matraci. Jenže pokud na ní spíte dodnes, vaše záda a klouby vám nepoděkují. Životnost (i těch kvalitních) matrací se odhaduje zhruba na 10 let. Pak je čas na změnu. Investujte do nějaké opravdu kvalitní!

6. Stěny v tmavých, sytých barvách

Jistě, jak máte vymalovaný byt, záleží jen a jen na vás. Ale pamatujte, že ne každý interiér je vhodný pro vaši oblíbenou sytě cihlově červenou, půlnoční modř nebo temně šedou. Pamatujte i na praktické aspekty – třeba zda si tmavými stěnami neubíráte v bytě světlo. Nebo zda nepůsobí příliš depresivně.

7. Dětinské rámečky na fotky

Růžový plastový rámeček ve tvaru srdíčka s nápisem „Můj miláček“ nebo zářivě modrý rámeček s mušličkami sice mohou být zajímavými designovými doplňky, ale pokud máte v tomto stylu zarámované všechny fotky, působí to infantilně a rozhodně ne stylově. Vsaďte na klasiku nebo si pořiďte nějaký zajímavý designový kousek pro oživení!

8. Falešná krbová římsa

Jsou interiéry, do kterých se krby prostě nehodí, o těch falešných ani nemluvě. Pokud bydlíte v paneláku, je to přesně váš případ. Sádrokartonové cosi ve tvaru krbu, na co vršíte jednu fotku za druhou, je takové malé faux pas. Pořiďte si nějakou polici nebo knihovnu!

9. Umělé rostliny

Umělé květiny sice dneska už skoro vypadají jako ty živé, ale mít je v bytě je docela smutné. Pokud neoplýváte zahradnickými dovednostmi, tak si prostě pořiďte nenáročné rostliny, které nevyžadují žádnou velkou péči. Už jste dospělá, starost o pár květináčů zvládnete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat