Opravy v bytě, které není radno donekonečna odkládat

„To ještě chvíli vydrží...“ Tak pokud přistupujete k evidentně nefunkčním či poškozeným věcem či zařízením ve svém bytě nebo domě takto, mohlo by se vám to nepěkně vymstít.

Třeba v následujících případech.

Zatéká střechou

Kromě mokrých a zatuchlých stěn pokrytých plísní riskujete i mnohem závažnější poškození zdiva, ale i elektrických kabelů (voda a elektřina rozhodně není dobrá kombinace) nebo zničení nábytku a vybavení. Opravit poškozenou střechu byste proto měli okamžitě, kdy tuto vadu zpozorujete. Pokud jste zručnými kutily, můžete se o to pokusit sami, ale raději opravu svěřte specializované firmě.

Přetížená elektřina

Často vám vypadávají pojistky, když zapnete dva spotřebiče najednou, zásuvka občas jiskří nebo kouří a vypínače či elektrické kabely jsou na dotek horké? Pak je nejvyšší čas zavolat elektrikáře! Pokud budete otálet, může se snadno stát, že se dostanete do statistik požárů.

Netěsnící potrubí

Pokud vám kdekoli kape ve stoupačkách apod. voda, je to rozhodně důvod pro zavolání profesionála z oboru instalatérství. Zatím sice může unikat jen minimum vody úplně malou škvírkou, ovšem voda je silný element – z malé dírky a pár kapek se během chviličky může stát nebezpečný gejzír, který se promítne nejen do účtu za spotřebu vody, ale především může zničit vybavení v bytě (o sousedských vztazích ani nemluvě).

Unikající plyn

Pokud máte plynový sporák a při příchodu do místnosti máte pocit, že cítíte plyn, ačkoli je sporák vypnutý, rozhodně volejte plynaře. A to co nejrychleji. Zaplatit profesionálovi je totiž mnohem levnější než řešit následky výbuchu (pokud ho přežijete).

Praskliny v nosných zdech

Sem tam se může ve stěně objevit malá prasklinka, to se může stát (i když nemělo by, minimálně ne příliš často). Ovšem pokud můžete do praskliny strčit tužku, pak je to rozhodně důvod k rychlé akci. Nosné zdi se nosnými nazývají právem – pokud jejich stav zanedbáte a dojde k rozsáhlejšímu poškození, může se stát, že se váš dům sesype jako domeček z karet.

Nečištěný komín

Nepodceňujte pravidelné revize a čištění komínů. Ideální je dopřát mu péči jednou do roka. Jinak totiž riskujete otravu oxidem uhelnatým nebo požár.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat