Televize dělá z dětí nevzdělance, internet vysokoškoláky

Pokud chtějí mít rodiče z dítěte univerzitního profesora, schopného manažera či brilantního právníka, měli by vyhodit z okna televizor. Čím dříve, tím lépe. Odborníci prokázali, že sledování televize velmi vážně ohrožuje schopnost dětí učit se a uspět se svými vědomostmi.

Sledování televize přitom byla dosud přičítána pouze narůstající agresivita a obezita u dětí. Podle posledních průzkumů má však sledování televize negativní vliv na vzdělávání a výkony ve škole. Například osmileté děti mající vlastní televizor v pokoji vykazovaly horší výsledky u standardizovaných testů než děti bez televizorů. Přitom ale například přístup k počítači připojenému k internetu kvalitu vědomostí výrazně zvyšuje.

„Nejhorší výsledky měly děti s televizorem v pokoji a bez počítače s internetem. Nejvyššího skóre naopak dosahovaly děti s počítačem připojeným k internetu a bez televize,“ prohlásila Dina Borzekowká z Johns Hopkins University v Baltimore. (Čtěte také: Rodiče lžou dětem častěji, než si uvědomují)

Sledování televize by v případě dětí mělo být značnou měrou regulováno dospělými. Vliv na inteligenci a vzdělání dítěte má také to, v kolika letech začne před televizi sedat. Nejhůře v testech vědomostí a studijních předpokladů dopadali jedinci, jež se začali dívat na televizi již před třetím rokem života. Tyto děti prospívají ve škole podstatně hůře a jen málokdy absolvují maturitu nebo dokonce vysokoškolské státnice. Naopak děti, mající přístup k internetu jsou bystřejší, snáze vyhledávají a pracují s informacemi, a mají proto předpoklady dosáhnout nejvyššího vzdělání.


Snažíte se otěhotnět, kdy se vám to podaří?
Nechte si sestavit svůj osobní horoskop od astroložky Anny!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat