Potřebujete umělé oplodnění? Vybírejte pečlivě, kam půjdete

Snažíte se otěhotnět, ale stále marně? Doporučil vám gynekolog návštěvu centra asistované reprodukce? Tak to vám zbývá jediné. Vybrat to správné. Jak to ale udělat, aby byl váš výběr opravdu optimální?

Jestliže máte s početím dítěte problém, vaše cesty do centra asistované reprodukce povedou vícekrát. Nejen proto výběr neuspěchejte. Budete tam totiž trávit nejspíše i dost času, klást mnoho otázek a vést hodně telefonických hovorů. To správné centrum zajistí vaši spokojenost, komfort a víceméně i pocit pohody. Další stres totiž rozhodně nepotřebujete.

Kde hledat informace?

Spoustu zkušeností, názorů a rad najdete na webových stránkách týkajících se neplodnosti. Na internetu je nespočet zaregistrovaných žen trpících stejným problémem. Vyměňují si zkušenosti a navzájem se i anonymně psychicky podporují. Když už máte pocit, že vás nikdo nechce poslouchat, anebo nevíte, kam pro radu, možná malou pomoc najdete právě tam. Nejcennější informace o konkrétním centru asistované reprodukce nepocházejí z letáčku onoho centra, ale ze zkušeností ostatních žen, které se tam léčí nebo léčily.

O co se ještě zajímat?

Zjistěte si všechny konkrétní informace o jednotlivých výkonech. Provádějí například odběr vajíček v celkové narkóze, nebo vás přesvědčují, že je to výkon nebolestivý? Pokud máte nízký práh bolestivosti, je na vás, zda tento výkon podstoupíte právě tam.

Zaměřte se na tyto informace:

• Vysvětlí vám lékaři a sestry nebo porodní asistentky ochotně plán vaší IVF?
• Nechají vás nahlédnout do dokumentace a objasní všechny termíny, kterým nerozumíte?
• Ukážou vám názorně, jak a kam přesně píchat injekce?
• Zachovávají vaše soukromí při vyšetřování?
• Dobré je si i pročíst statistiku úspěšnosti jejich transferů.

I když je centrum asistované reprodukce zdravotnické zařízení, kam většinou nechodíme moc rádi, měli byste se tam cítit víceméně dobře a bez stresu. Pokud se vám tam něco nebude líbit, ať už chování personálu, nebo jednotlivé postupy, přemýšlejte o změně.

Zdroj: www.zenska-neplodnost.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:59
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat