Ženy vašeho muže. Kdo jsou a jak se s nimi vyrovnat?

29.03.2010 | Děti a rodina

Každý muž má kolem sebe hned několik důležitých žen. Jak poznáte, které jsou pro vás nebezpečné a jak s takovými sokyněmi vyjít? Čtěte dál, poradíme vám, jak si z nich udělat přítelkyně.

Pozor na tchyni

První pro muže důležitou ženou je pochopitelně jeho matka. Vychovala ho a snaží se mít na něj neustálý vliv, i když už patří vám. Není podstatné, zda vás potencionální tchyně má nebo nemá ráda, budete se muset smířit s tím, že jejího vlivu se prostě nezbavíte. Jediné, co můžete pro váš vzájemný vztah udělat, je, zkusit s ní komunikovat na rozumné úrovni a určit si pravidla hry.

Neopomínejte jeho sestru

Tím ale přehled ženské smečky kolem vašeho vyvoleného nekončí. Další skrytou hrozbou může být pro váš partnerský vztah jeho sestra. Samozřejmě záleží na tom, jak jsou si blízcí, kolik let je od sebe dělí a kdo z nich je starší. Pokud má ale se sourozencem dobrý a přátelský vztah, bude nejlepší si z jeho sestry udělat kamarádku. Ale pozor, nezapomeňte, že jeho sestra bude vždy na jeho straně. Proto si jí nikdy příliš nestěžujte a rozhodně na partnera nenadávejte. A v žádném případě se jeho sestře nesvěřujte s intimními problémy ani s tím, že vás přitahuje kolega v práci. Platí totiž, že „rodina především“ a mohlo by se snadno stát, že se tajemství váš drahý dozví.

Nestěžujte si na partnera jeho sestře, časem se to pak může velmi snadno obrátit proti vám.

Na druhou stranu, pokud se svojí sestrou dobře vychází, je to známka toho, že se umí v životě přizpůsobit, je vnímavý a má zkušenosti s ženským elementem v domácnosti. Nevnucujte se jí, ani si z ní nedělejte nejlepší přítelkyni, jen se ji snažte takticky přesvědčit o svých kvalitách. Jeho sestra vás také bude pozorovat ostřížím zrakem a nebude váhat si do vás rýpnout. A nedivte se, celý život vedle sebe měla bratra, který si s ní hrál a věnoval jí veškerou dětskou pozornost. Teď o ni přijde a bude už jen na druhém až třetím místě. Ale i přesto je tu jedna nesporná výhoda – jeho sestra s ním nebude chtít spát, takže intimní soužití a sex bude patřit pouze vám a nehrozí od ní žádné nebezpečí.

Ženy z minulosti

To byl ale zatím lehčí šálek. Pak jsou tu ženy, které vašeho partnera provázely před vámi. Ať už se jedná o bývalé kolegyně, spolužačky či kamarádky. Kamarádky znají vašeho vyvoleného velmi dobře a patrně také dlouho. Ať už si hráli společně na pískovišti, nebo od sebe opisovali přednášky ve škole, jejich pouto je něčím vzácným. I kamarádka se bude cítit v ohrožení, když jí oznámí, že si našel vás, může zhrzená kamarádka vystrčit velmi ostré drápky.
A v čem jsou kamarádky nebezpečné? Váš partner se s nimi cítí v bezpečí, bezprostředně a uvolněně. Nemusí ze sebe dělat ani gentlemana ani borce, kamarádka mu držela hlavu nad záchodovou mísou a rozebírala s ním jeho milostná trápení. Ví tedy přesně, jak na něj. Možná spolu také už v minulosti něco měli, což samozřejmě na vaší pohodě nepřidá. Nejlepší taktika, jak si získat přízeň jeho kámošky, bude opět na bázi opatrného a taktického přátelství. Zkuste se odpoutat od toho, co vše spolu zažili a že každá přítelkyně vašeho partnera byla podrobena jejímu kritickému oku.

Pokud si získáte její důvěru, může vám i pomoci s drobnými fintami a triky, které na vašeho partnera fungují. Buďte ale ve střehu, abyste vypozorovala případný nebezpečný podraz nebo útok z její strany. Nezřídka se stává, že nejlepší kamarádka je v podstatě do vašeho partnera zamilovaná a časem se pokusí přetáhnout ho na svou stranu i do své postele. Všímejte si proto, jak s vámi před přítelem mluví, jak na ni reaguje váš vyvolený a obezřetně a přiměřeně reagujte. V tomto smyslu jsem i já kdysi udělala chybu. Partnera jsem se tak dlouho ptala, zda se mu jeho kamarádka z dětství líbí a poukazovala na momenty, kdy se mi zdálo, že ho balí, až s ní opravdu skončil v posteli. Proto s trochou nadsázky platí staré dobré přísloví: „přátelé si držte blízko, nepřátelé ještě blíž.“

Pozor na kolegyně

Podobné chování by mělo platit i pro jeho ženské kolegyně v práci. V zaměstnání tráví partner nejméně osm hodin denně, a pokud nedělá pouze v mužském kolektivu, potká denně na pracovišti spoustu kolegyň. Na rozdíl od nich, vy mu s prací moc neporadíte, nemůžete s ním řešit každodenní pracovní starosti a nevyznáte se v jeho oboru. Zde zvolte taktiku otevřeného zájmu, ale kolegyně nelustrujte ani nepodezírejte. Když mu budete dělat hysterické scény a chovat se jako „stíhačka“, partnerovi pouze znepříjemníte návraty z práce domů, a on bude stále častěji vyhledávat místa bez vaší přítomnosti (ať už u kamarádů a piva, nebo s kolegyněmi kdekoli).

Snažte se s partnerem bavit o tom, co bylo v práci, podobně, jako když se dětí ptáte na to, co dělaly ve škole. Nenechte se odradit typickou odpovědí, že se nedělo „nic“. Když bude mít v práci starosti, podpořte ho a snažte se mu pomoci najít řešení. Bude pak cítit doma oporu a na kolegyně se ani nepodívá. Pokud má firemní večírek, kam nejsou zvány drahé polovičky, zatněte zuby a na party se nevnucujte. Vzájemné porozumění a spolehnutí se jeden na druhého jsou ve vztahu důležité, na druhou stranu opatrnost nikdy není na škodu. Pokud se vám drahý vrátí nad ránem a voní jiným parfémem a má rtěnku na košili a ještě má průhledné výmluvy, jednejte.

Bývalé milenky a přítelkyně

Nejtěžším oříškem jsou jeho ex. Málokterá osoba ve vašem životě je tak rozporuplná, jako jeho bývalá přítelkyně. Nejraději byste předstírala, že vůbec neexistovala, a přitom jste strašně zvědavá, co byla zač. Je logické, že váš současný přítel a jeho bývalá spolu prožili kus života, mají společné zážitky a pokud se rozešli po vzájemné dohodě a v dobrém, svoje vztahy ze dne na den nezpřetrhají. Zde se zorientujete podle partnerova chování. Pokud se s bejvalkou rozešli v dobrém a volají si, jen aby si popřáli k Vánocům, bude patrně vše v pořádku. Za normální lze považovat i velmi občasné setkávání na neutrálních místech. Zbystřete ale, pokud se s ní schází, aniž by vám to oznámil, chodí k ní domů nebo se s jejími telefonáty zavírá na toaletě. Pokud na její hysterické telefonáty uprostřed noci přítel reaguje mávnutím ruky, asi se nemáte moc čeho bát. Jestliže ale popadne kabát a běží bejvalce utáhnout kapající kohoutek ve tři ráno, neváhejte a milého pošlete k vodě. Je tu ale jedno pozitivum, je to bývalá přítelkyně, a to, že se rozešli, mělo jistě nějaký důvod.

Několik rad na závěr

Obecně platí pravidlo, že důvěra je ve vztahu důležitá a i přes drobná škobrtnutí musí stát váš partnerský vztah na pevných základech. Bývalé ženy z jeho života prostě nevymažete (koneckonců stejně jako on nevymaže z vaší paměti toho božského Itala z dovolené), takže pokud se s nimi musíte stýkat, snažte se s nimi vycházet co nejlépe. Nedělejte ale ze sebe husu, která nad vším zavírá oči. Pokud vidíte varovné signály, že se někdo plíží do vaší ložnice, rázně se braňte. Raději než partnerovi vysvětlovat, že po něm kolegyně/kamarádka jede, bude lepší si to vyřídit přímo se sokyní. Taktně, elegantně, ale důrazně jí vysvětlete, že nemá šanci. A pokud partner váhá a neví, na kterou palubu přestoupit, nechte ho plavat. Nestojíte přece o někoho, kdo vám bude do vztahu neustále přinášet svoje staré lásky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat