Souložíme a... Načapají nás děti!

23.03.2010 | Sex a vztahy

S partnerem se oddáváte vášnivému milování. Blížíte se k vrcholu a najednou - CVAK. Dveře do ložnice se rozletí a v nich stojí neméně překvapené dítě.

Být načapán při sexu je velmi nepříjemné, ale na druhé straně, není třeba z toho dělat tragédii a hlavně – zachovat klid a nezačít hystericky ječet. „Pamatuji si, že když mi bylo deset, nachytala jsem rodiče ve chvíli, kdy se zrovna oddávali milostným hrátkám. Tatínek klečel za maminkou a ona sténala blahem. Ve chvíli, kdy si mě všimli, začali panikařit a celou situaci vysvětlili jako bolestivou masáž. Moc dobře jsem už tehdy věděla, co asi tak dělají, a výmluvy byly naprosto zbytečné,“ popisuje svůj trapný zážitek Jitka.

Nevymýšlejte pohádky

Jenže, jak se v takové situaci zachovat? Většina psychologů se shodne na tom, že vymýšlení báchorek je naprosto zbytečné. Děti jsou v dnešní době už natolik vnímavé a zvídavé, že vám stejně pohádky o tom, že tatínek mamince provádí masáž, neuvěří. A i když bude dítě malé, všimne si, že se stalo něco nevhodného. Tím, že budete dělat ze sexu něco nepřirozeného a nenormálního, ničemu nepomůžete. Takže dítě pošlete do pokoje, oblečte se a běžte mu to v klidu vysvětlit.

Máte se rádi, proto se milujete

Hodně malé děti ještě moc nechápou, co se děje. Jistě budou mít o maminku (ale pokud je hlučnější i tatínek, tak i o něj) strach. Navíc, pokud si všimnou, že ji tatínek pevně drží, mohou být vyděšené. Řekněte jim, že se máte rádi a k lásce také patří to, že se čas od času mazlíte. Vysvětlete jim, že je to příjemný projev lásky, díky kterému si náklonnost dávají dospělí najevo. Malé děti navíc tyhle situace většinou neprožívají tak dramaticky jako dospělí. Sexuologové se taky shodují, že pokud je v rodině dítě zvyklé na láskyplné doteky a něžnosti, je schopné se i s tímto "neobvyklým" zážitkem poměrně dobře srovnat.

Detaily sdělovat nemusíte

Jestli se ale vaše ratolest příliš nevyptává, nemusíte do hovorů o sexualitě zabřednout. Samozřejmě mu můžete ale časem začít postupně vysvětlovat, jak se věci mají. Do hloubky také zbytečně nesměřujte. Informace dítěti předávejte s ohledem na jeho věk, detailů ho ušetřete. A navíc – pokud dokážete o sexu diskutovat naprosto přirozeně, věřte, že do budoucna si zajistíte důvěru a dítě nebude mít problém s vámi později mluvit o daleko závažnějších věcech.

Berte to s úsměvem

Jestli nechcete, aby vás při milostných aktivitách děti zase příště nachytaly, je nejjednodušší dveře zamknout (zamykejte před dospělými dětmi, pochopí to, špunti by mohli přemýšlet nad tím, co se za dveřmi děje), anebo se milovat ve chvíli, kdy máte jistotu, že už tvrdě spí. Pokud totiž bude sice v pokoji, ale nebude spát, hlučnější projevy bude určitě vnímat a půjde zjistit, odkud se zvuky berou.

Pubertálním ratolestem toho příliš mnoho vysvětlovat nemusíte. Jen jim s vtipem prostě vysvětlete, že i když jim to přijde nepředstavitelné, rozhodně se ve svém věku nechystáte umřít a prostě ještě máte sexuální život.
Není třeba ani nikoho kárat. Celou situaci berte s úsměvem. A nezapomeňte dodat, ať příště raději klepou, protože vy jim taky dáváte stejným signálem najevo, že chcete vstoupit do jejich pokoje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat