Proč jsou teenageři nemotorní?

Řada chlapců v pubertě začne být neohrabaná a nemotorná. Projevuje se to výrazně na pohybových aktivitách, sportu i každodenních činnostech. Je to jednoduše způsobeno tím, že mozek nezraje tak rychle, jako roste tělo. Neohrabaní jsou jednoduše ti chlapci, kteří příliš rychle rostou.

Doktorka Maria Cristina Bisiová z Boloňské univerzity se zajímala o to, proč jsou někteří mladíci nemotornější než jiní. A zjistila, že hoši, kteří během tří měsíců vyrostou o více než tři centimetry, jsou velmi nemotorní.

„Náhlý nárůst výšky ovlivňuje schopnost těla ovládat již získané pohybové dovednosti, třeba i běžnou chůzi… Po prudkém růstu tělo potřebuje čas, aby se přizpůsobilo změnám v prostoru, během té doby může teenager chodit dost divně, zatímco ti teenageři, kteří rostou postupně, jsou schopni zvládat modifikace růstu lépe a tak si uchovat hladkost a pravidelnost chůze,“ vysvětluje doktorka Maria Cristina Bisiová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat