Za většinu nemocí dětí můžou výfukové plyny, varují přední odborníci

Chcete mí zdravé děti? Omezte spalování fosilních paliv a přestaňte jezdit zbytečně automobily. S tímto přišli vědci v čele s uznávanou odbornicí profesorkou Frederikou Perer. Podle ní totiž za extrémní nárůst alergií, astmatu a poruch pozornosti v posledních deseti letech mohou právě exhaláty z výfukových plynů a kouře ze spaloven, továren a elektráren. Jen drastické snížení emisí může zajistit zdravější děti v budoucnosti.

Podle profesorky Perer výfukové plyny také výrazně snižují IQ dětí. „Spalování fosilních paliv způsobuje celou spoustu vážných zdravotních a vývojových vad u dětí skrze emise toxických částic, plynů a oxidu uhličitého,“ tvrdí profesorka Pererová z Kolumbie.

Podle ní ale působí skleníkové plyny ze spalování fosilních paliv na zdraví dětí také nepřímo, neboť zhoršují globální klima, v jehož důsledku trpí mnohé oblasti brutálním suchem či záplavami. To vše postihuje nejvíce děti – infekčními chorobami a hladem.

Perer varuje před tisícovkami studií, které prokázaly přímý vliv exhalátů z výfukových plynů a komínů na zdraví plodu i narozených dětí. Mít dnes děti ve velkých aglomeracích je podle ní hazard, který se nevyplácí. Vývojové vady, hormonální poruchy, astma, alergie, další poruchy imunity, snížené IQ a mentální poruchy či porucha pozornosti, to vše vyvolává a přímo ovlivňuje plyn z výfuku aut. To jsou všechno důsledky toxinů v ovzduší měst a aglomerací.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat