Proč ho nechat cucat palec?

Rodiče se většinou snaží už v útlém věku odnaučovat své potomky různé zlozvyky. Mezi ně patří cucání palce nebo kousání nehtů. A to především proto, že je to nehygienické a neestetické. Možná že s estetikou to slučitelné není, ale zdraví dítěte to ve skutečnosti prospívá. Imunizuje se tak, že později v životě tolik netrpí alergiemi. Prokázali to kanadští vědci, kteří opět dokázali, že to s hygienou v posledních letech přeháníme a že přílišná čistota může za rostoucí počet alergiků.

„Naše objevy jsou konzistentní s hygienickou teorií o tom, že časné vystavení špíně a bakteriím snižuje riziko rozvoje alergií. Ačkoli nedoporučujeme, aby bylo podobné chování podporováno, opravdu se zdá, že toto chování má svou pozitivní stránku,“ tvrdí profesor Malcolm Sears z McMasterovy Univerzity v Kanadě.

Riziko alergie ve věku třináct let bylo u dětí, které si v rané fázi vývoje před pubertou kousaly nehty a cucaly palec, nižší o čtyřicet procent.

„Být vystaven v dětství bakteriím není nebezpečné, ale naopak snižuje riziko alergie později v životě,“ dodává profesor Bob Hancox.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat