S koncem prázdnin přichází nárůst počtu rozvodů. Proč?

Po Novém roce a na konci prázdnin nastávají dva pro manželství kritické okamžiky. Nejvíce dvojic se právě v těchto obdobích rozhodne podat žádost o rozvod. Může za to fakt, že jak během Vánoc, tak během léta tráví páry spolu více času než obvykle a neshody či vzájemné antipatie se umocňují.

„Lidé mají tendenci připravovat se na dovolené s vyšším očekáváním, přestože už v minulých letech zažívali zklamání. Představují období v roce, kdy lidé mají pocit, že by mohlo něco nového začít, nebo že je to vhodná příležitost pro nový začátek, něco jiného, přechod do nového období života. Je to jako optimistický cyklus, v jistém smyslu. Nicméně dovolené můžou být emocionálně nabité a stresující pro mnoho párů,“ tvrdí autoři výzkumu Julie Brinesová a Brian Serafini z University of Washington.

Spolu prokázali, že rozvodovost dosahuje maxima v březnu a srpnu každého roku.

Dovolená a svátky jsou totiž obdobím ideálním pro šťastné manželství, nikoli pro to, v němž to už skřípe. Negativních emocí je více a člověk má čas přemýšlet nad tím, proč tráví život po boku někoho, kdo mu nepřináší radost.

Během dovolené se často vynoří první vážné problémy manželství. Ty bývají překryty počátkem školního roku. O Vánocích přijde ale nové stresující období, které letní trable oživí. A mnohdy vede k rozhodnutí manželství ukončit. Zvláště v čase novoročních předsevzetí a změn.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat