Na třetí dítě je třeba se připravit, ať vás nic nepřekvapí

Mít velkou rodinu je snem mnoha párů, ale navzdory tomu většina z nich zůstane u jednoho či dvou potomků. Je důvodem strach? Zbytečně! Jen je dobré vědět pár maličkostí, než se pustíte do „výroby“ třetího dítka.

A co že je dobré si uvědomit?

Pamatujte, že máte jen dvě ruce

Takže pokud vaše dvě mladší děti nejsou ještě úplně samostatné například v pohybu, budete mít co dělat, když ke dvěma batolatům přidáte ještě miminko. Ale nepanikařte – existují šátky a „klokanky“ pro miminka, takže ho nemusíte nosit na rukou, ke kočárkům se dá přidělat nástavec, na kterém může jedno ze starších dětí jezdit, zkrátka stačí využívat „vymoženosti“, kterými výrobci na vícečetné rodiny myslí.

Když všechny onemocní, je to v podstatě apokalypsa

Miminka a batolata nejsou jen krásná, usměvavá a zdravá. A je-li v jejich blízkosti virus, chytnou ho všechna. A promění se v příšerky z pohádky, které z vás vysají poslední zbytky energie. A je vlastně jedno, jestli mají rýmu nebo třeba střevní chřipku. Na druhou stranu – když přežijete tři nemocné děti, už přežijete všechno.

S výchovou třetího se moc nenadřete

Zkuste se zeptat rodičů, co mají víc než dvě děti, jak ty nejmladší vychovávají. Odpoví vám, že se vychovávají tak nějak samy. Na nějakou důslednou výchovu totiž není čas ani energie. Překvapivě ale třetí děti vyrůstají v silné, sebevědomé osobnosti.

Porod bude i potřetí „překvápko“

Už jste prošla dvěma, a tak si možná myslíte, že vás nemůže během porodu nic překvapit. Jenže může. Každý porod je zkrátka jiný. Akorát už nebudete tak nervózní a nezkušená jako poprvé. A to je rozhodně výhoda!

Příchod domů s miminkem je jeden z nejdojemnějších zážitků

Pokud se trochu obáváte, jak vaše dvě starší děti přivítají nejmladšího sourozence v peřince, můžete odhodit obavy za hlavu. Proměna ve starší brášky/sestřičky je pro ně úžasným okamžikem. Ostatně i pro vás. A tak budete možná dojetím slzet úplně všichni.

Všechno to nakonec snadno zvládnete!

Takže se nemusíte bát splnit si sen o velké rodině – nebudete první ani poslední, kdo s přehledem zvládne péči o tři (a možná i více) potomků. A budete si to užívat plnými doušky!

Zdroj: nannuka.com, healthline.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat