Chcete chytré dítě? Cpěte do něj syrové jídlo. A vůbec žádný cukr!

Jídelníček u dětí může ovlivňovat jejich inteligenci a výkony ve škole mnohem víc, než si většina dnešních rodičů uvědomuje. Ale nesmějí věřit lživým reklamám, které hovoří o zdravých „jogurtech, džusech či ranních cereáliích“. Ty zdravé nejsou vůbec. Jsou plné cukru a dětem škodí. Inteligenci a výkony ve škole pozitivně ovlivňuje přirozená strava plná syrových potravin a bohatá na čerstvou zeleninu a ovoce.

Děti konzumující zeleninu, syrové ovoce, ryby, ovesné vločky (bez cukru!), tmavou rýži, různá semena a ořechy mají během tří let srovnávání mnohem lepší výkony ve škole než jejich vrstevníci, kteří se stravují konvenčně, tudíž nezdravě.

A vztah mezi čerstvou a přirozenou stravou a dětskou inteligencí a jejich výkony ve škole je neměnný, i když se do analýzy zahrnou socio-ekonomický status rodiny, fyzická kondice a tělesný typ.

Strava plná hodnotných živin z čerstvých potravin s vyřazením všech zpracovaných výrobků potravinářského průmyslu pozitivně ovlivňuje vývoj a fungování mozku u dětí. Prokázali to vědci z Finska, kteří po dobu tří let sledovali několik set dětí. Některé z nich se stravovaly konvenčně podle západního stylu, jiné přijímaly hlavně zeleninu, čerstvé ovoce a bobulové ovoce typické pro Finsko, mořské ryby, celozrnné obiloviny a nenasycené tuky, přičemž téměř nekonzumovaly slazené jogurty, ostatní mléčné výrobky, ranní cereálie plné cukru, sladkosti a červené maso či uzeniny.

„Nejlépe na tom v testech IQ a kognitivních funkcí byly děti, které jedly nejméně cukru, mléčných výrobků a červeného masa… Zdravá strava je nesmírně důležitým faktorem při podpoře učení a školních výsledků u dětí,“ tvrdí doktor Eero Haapal z Východofinské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat