10 věcí, za které by se novopečené maminky měly přestat stydět

Příchod miminka vám zpřeházel život naruby, a tak se některé vaše zvyky a představy ztratily v nenávratnu. No a co! Stalo se to každé novopečené mámě, tak se za to přestaňte stydět!

Zkrátka už žádné rozpaky kvůli tomu, že…

…už si ani nějak nepamatujete, kdy jste si naposledy umyla vlasy.

Jste ráda, že najdete chviličku, abyste se rychle vysprchovala. Na nějaké kouzlení s účesem není čas… A vlastně ani na to, abyste si vlasy po umytí vysušila… Vlastně ani na samotné mytí vlasů už nějakou dobu nedošlo. No a co!

…vaření se odsunulo na druhou kolej.

A kdyby alespoň na druhou! Potraviny, které se mohou jíst syrové, případně zásoby v mrazáku, hotovky a polotovary se na nějakou dobu stanou vašimi přáteli. Hlavně, když to nemusíte uvařit!

…kamarádkám jste se neozvala už věky.

Vlastně už ani nějak nevíte, jak vypadají. Nemáte čas na hodinové rozhovory po telefonu, o tom, že byste vyrazila na kafe či vínko, nemůže být ani řeč. Však si to vynahradíte, až mimčo trochu povyroste!

…domácnost vypadá jako po výbuchu.

No tak nemáte čas na vymydlenou podlahu nebo žehlení prádla. Však se to nezblázní. Špínu doma nemáte, tak co. Chaos je prý příznakem geniality. A přílišné uklízení zas nesvědčí imunitě. Vždyť to vlastně děláte pro dobro svého dítěte!

…vás rozpláče i reklama na prací prášek.

A vůbec vás rozpláče kdeco. Na vině jsou hormony, to si vaše okolí prostě musí zvyknout. Ještěže nemáte čas sedět u romantických filmů, to by zásoby kapesníčků rapidně klesly.

…máte pořád všechna ta kila navíc.

Možná kdejaká celebrita shodí dva týdny po porodu 8 kilo jako nic, ale váš případ to není. Však je na hubnutí času dost, nebojte. Jen co si zvyknete na nový život, můžete si ho upravit podle požadavků své postavy.

…máte na tričku skvrny od mléka.

Stává se to. Samozřejmě nejčastěji v situacích, kdy se to nejméně hodí. Podobně je to s miminkovským ublinkáváním. Vaše děťátko se rozhodne tento svůj „talent“ demonstrovat vždy v tu nejnevhodnější dobu.

…kojní nejde podle plánu.

Ano, i to se stává. A že musíte přejít na umělou výživu? Nepanikařte – jednak to není žádná ostuda, jednak na ní vyrostla spousta zdravých dětí.

…už se bavíte jen o svém dítěti.

Jasně, některým lidem ze svého okolí tím nejspíš trochu polezete na nervy, ale tím se trápit nemusíte. Copak se vám v poslední době stalo něco významnějšího, než je narození miminka? Tak vidíte!

…máte občasná zatmění mozku.

Vypadávají vám slova, nepamatujete si, co jste dělala před hodinou, projevem jste v podstatě klesla na úroveň svého dítka, zkrátka konverzace s vámi v ničem nepřipomíná ony rozhovory z minulosti. Nebojte, jen co opadnou hormony a vy zas vyjdete mezi lidi, zlepší se to!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat