Nejlepší společné aktivity: Čím stmelíte rodinu?

Jak vypadá vaše typické rodinné sobotní odpoledne? Vy s partnerem doděláváte resty, které jste přes týden nestihli, a děti si někde hrají v pokojíčku? Pak to zkuste i jinak – třeba nějakou aktivitou, která vaši rodinu pořádně stmelí. Vždyť děti za chvíli odrostou a vy zjistíte, že jste si je pro samou práci vlastně pořádně neužili!

Obětujte úklid, praní nebo luxování auta a raději travte sobotní odpoledne se svou rodinou. Co můžete dělat, abyste si všichni byli blíž?

Herní maraton

Vytáhněte ze skříně všechny možné deskové nebo karetní hry a uspořádejte odpoledne plné zábavy a hravého soupeření. Bude bavit nejen děti, ale i vás! Nezáleží na tom, kdo vyhraje, odměnou vám bude vědomí, že jste strávili čas se svými nejbližšími a že vám bylo prostě skvěle.

Pohádkové odpoledne

Že sledování televize není zrovna ideální rodinnou aktivitou? Možná ne, ale stejně ho jednou za čas zkuste. Nechejte ale děti rozhodovat o tom, na se budete koukat. Však není od věci vrátit se s princeznami a čerty či Hloupými Honzy na chvíli do dětství. Navíc ruku na srdce – na pohádky se lidé rádi dívají v každém věku.

Vyjížďka za město

Není nutné naplánovat hned celodenní výlet (i když tady se meze nekladou – když je hezké počasí, pěkně vyrazte z domu). Můžete jen naskládat rodinu do auta či vlaku nebo autobusu a vyjet pár kilometrů za město. Protože věřte, že ani po těch letech, co v dané lokalitě bydlíte, jste ji ještě celou neprozkoumali.

Bláznivé tvoření

Na internetu najdete spoustu návodů na tvoření s dětmi. Netradiční dekorace, hračky z ruliček od toaletního papíru, ale i klasické zdobení vajíček, když se blíží Velikonoce – to je jen zlomek toho, co všechno můžete s dětmi tvořit. Je samozřejmě nutné vybírat podle věku dětí, ale věřte, že i vy dospělí se budete skvěle bavit. Ano, úklidem po takovém „kreativním odpoledni“ strávíte další hodinu, ale stojí to za to!

Odpoledne u tety

Máte v blízkosti nějakého blízkého či vzdáleného příbuzného? Pak smluvte návštěvu, sbalte rodinu a vyrazte za ním. Vaše děti jistě s nadšením vyslechnou nejrůznější příhody z vašeho dětství, na které už jste zapomněli, případně budou naslouchat vyprávění o tom, jaké to bylo, když „byla tetička ještě dítě“. Nepodceňujte touhu dětí po informacích. Navíc i vy si jistě rádi zavzpomínáte, jaké to bylo, když jste ještě nebyli tak úplně dospělí.

Výprava do muzea

Pokud máte možnost vyrazit do muzea, udělejte to. Většina výstav či expozic je dnes již interaktivních, jejich tvůrci myslí i na dětské návštěvníky, a tak bude vaše potomky takové odpoledne rozhodně bavit. A není na škodu, když se něco přiučí. Ostatně tak jako vy.

Ve světě knih

Zkuste se vypravit do knihkupectví, kde si děti vyberou nějakou zajímavou (a cenově rozumnou) knihu. Po návratu domů uvařte horkou čokoládu a všichni se usaďte pohodlně v obýváku. Každý z vás bude z knihy chvíli předčítat. Takhle aktivita je samozřejmě vhodná až pro děti školou povinné, které umějí číst (navíc se v této dovednosti zdokonalují, ani o tom nevědí). Sice s ní nestrávíte celé odpoledne, ale i tak vás bude bavit!

Za zvířátky

Každé větší město má zoologickou zahradu, ale pokud žádná není ve vašem dosahu, není třeba zoufat! Určitě najdete v okolí nějakou farmu nebo soukromou zoo (je jich víc, než si myslíte), případně rybník, na kterém jsou kachny a labutě. Zvířata děti zkrátka baví – a je jedno, jestli jsou vaši potomci teprve v kočárku nebo skoro v pubertě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat